Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je danas posljednji trening uoči puta u Makedoniju. Treningu su prisustvovali svi igrači osim kapitena Mirka Vučinića koji je u Podgoricu doputovao u večernjim časovima.


Selektor Zlatko Kranjčar je u obraćanju domaćim medijima nije krio zadovoljstvo dosadašnjim tokom priprema, iako je njegov tim slabiji za povrijeđene Drinčića, Bataka, Džudovića, Pavićevića i Vladimira Božovića.

- Sastav znam. Tu nemam previše dilema. Saopštiću ga sjutra poslije treninga u Skoplju. Raduje što su se svi igrači odazvali pozivu. Na put idemo sa ciljem i željom da se jedni drugima prezentujemo na dobar način. Nadam se da ćemo na obostrano zadovoljstvo obje strane sa puno želje i motivacije ući u duel sa Makedonijom - rekao je Kranjčar.

Crnogorski selektor smatra da meč u Skoplju neće biti lak, obzirom na kvalitet protivnika.

- Mislim da je Makedonija jedna reprezentacija koja želi nadigravanje. Mogu reći da sam ih dobro upoznamo kada su igrali protiv Irana. Gledao sam ih i preko DVD-ja kada su igrali ovđe u Podgorici, u meču koji je završen pobjedom Crne Gore. Sigurno da je Makedonija selekcija po mjeri u ovom trenutku. Šta mislim o duelu Vučinić - Pandev? Obojica su u vrhunskoj formi. Zadovoljan sam Mirkovom formom. Ono što je važno jeste da ima kontinuitet utakmica, a još važniji je kontinuitet golova. Postiže dosta golova, što je dobro za nas - rekao je Kranjčar.

Crnogorski selektor se osvrnuo i na Simona Vukčevića, igrača od kojeg očekuje puno u predstojećem periodu.

- Zabrinjavajuće je što Simon nije standardan u Sportingu. Ne mogu da vjerujem da igrač takvih kvaliteta nema veću minutažu. Ja sam se na prvom treningu uvjerio o njegovim sposobnostima. Vrlo je opasan u pas igri, agresivan i kreativan - istakao je Kranjčar.

"A" reprezentacija Crne Gore u utorak ujutru putuje za Skoplje, gdje će u ranim popodnevnim časovima odraditi trening na "Filip II areni", gdje će se u srijedu i igrati utakmica.