Dečić preuzeo drugo mjesto na tabeli...

Minimalnom pobjedom nad Iskrom u 25. kolu Telekom 1.CFL, fudbaleri Budućnosti oborili su rekord po broju vezanih ligaških utakmica bez poraza.

Nakon današnjih 1:0 na Gradskom stadionu u Podgorici, Budućnost je na učinku od 22 uzastopna meča bez poraza. Duel sa Iskrom riješio je Igor Ivanović pogotkom glavom u 21. minutu.

Derbi ove runde odigran je u Nikšiću, gdje nije bilo pobjednika u okršaju Sutjeske i Rudara - 1:1. Igor Pajović doveo je domaćina u vođstvo u finišu prvog poluvremena, da bi u 57. minutu Suraka Zakarija postavio konačan rezultat.

Ubjedljiv je bio Dečić, koji je slavio sa 3:0 na gostovanju Podgorici, čime je preuzeo drugu poziciju na tabeli. Iljir Camaj u 9. i Marko Tući u 38. minutu najavio su trijumf ekipe iz Tuzi, a potvrdio ga je Matija Božanovim početkom drugog poluvremena.

Zeta je trijumfom nad OFK Titogradom (2:0) prekinula niz od četiri poraza. Vasko Kalezić i Marko Burzanović tresli su mrežu domaćina na Starom aerodromu.

Pobjedu od 2:0 upisalo je i Jezero, protiv Petrovca u gostima. Strijelci za ekipu iz Plava bili su Mamadu Mendi u 10. i Marko Matanović u 51. minutu.

Rezultati

Budućnost - Iskra 1:0
Ivanović 21’

Petrovac - Jezero 0:2
Mendi 10’, Matanović 51’

Sutjeska - Rudar 1:1
Pajović 44’ - Zakarija 57’

OFK Titograd - Zeta 0:2
Kalezić 35’, Burzanović 90’+2’

Podgorica - Dečić 0:3
Camaj 9’, Tući 38’, Božanović 53’