Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) ove godine organizovaće Ligu nacija za mlađe kategorije ženskih reprezentacija - omladinske i kadetske selekcije.

Žrijeb za UEFA Ligu nacija za ženske kadetske reprezentacije održaće se sjutra, sa početkom u 13:30 časova u Nionu. Na osnovu rezultata iz prethodnih godina, reprezentacija Crne Gore svrstana je u šesti šešir, što znači da će nastupati u Ligi B ili Ligi C, u zavisnosti od toga u koju grupu bude izvučena. Osim naše selekcije, u šestom šeširu nalaze se Rumunija, Hrvatska, Gruzija, Izrael i Estonija.

Svaka grupa Lige nacija za kadetkinje igraće se u formi mini turnira, čiji domaćin će biti određen nakon žrijeba. Termini su avgust, septembar, oktobar i novembar ove godine. Plasman u Ligu A i Ligu B izboriće prvoplasirane ekipe iz grupa, kao i najbolja drugoplasirana.

Sjutra od 15 časova biće izvučeni parovi i za UEFA Ligu nacija za ženske omladinske reprezentacije. Crna Gora će takođe biti u šestom šeširu i takmičiće se u Ligi B. U šestom šeširu nalaze se i Rumunija, Bugarska, Albanija, Farska Ostrva i Kosovo.

Mini turniri Lige nacija za omladinke igraće se u septembru i oktobru ove godine. Plasman u Ligu A izboriće šest prvoplasiranih reprezentacija, kao i najbolja drugoplasirana.