Selektor ,,A“ reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je danas spisak igrača na koje računa za utakmice sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Nakon što je objavio svoj prvi spisak u ulozi selektora ,,hrabrih sokola“, Radulović je poručio da vjeruje u grupu igrača koje je izabrao.

- Vjerujem u momke koje sam odabrao, vjerujem da ćemo napraviti iskorak i da smo spremni za izazov. Prije svega vjerujem da ćemo napraviti zajedništvo u timu, da će i oko nas biti takav ambijent. Imamo ciljeve i snove, borićemo se i vjerujem da ćemo biti u stanju da ih ispunimo. Nakon detaljne i ozbiljne analize u protekla dva mjeseca i nakon skautinga i provjere svih kandidata, odlučili se za ove momke. Nijesam se odrekao nijednog igrača sa šireg spiska, s tim da smo imali problema sa povredama, jer nema Savićevića, Mirkovića, Raičevića, Kordića, Vujnovića, Vešović se još oporavlja, kazao je Radulović na pres knferenciji.

Na spisku se prvi put našao Uroš Đurđević, napadač Sportinga iz Hihona.

- Kada sam prije par mjeseci saznao za mogućnost da Uroš postane naš član, nijesam imao dilemu, jer znam kakav je igrač i kakva je osoba. Početkom godine smo stupili u kontakt i on je odmah izrazio interesovanje. Znamo se više od 10 godina, on je bio 2009. godine na kampu za kadete i omladince u organizaciji FSCG. Drago mi je što je sa nama, vjerujem da će nam pomoći u planovima, istakao je Radulović.

Prvi poziv za seniorski nacionalni tim dobio je Ilija Martinović iz Maribora, a poslije četiri godine u reprezentaciju se vraća Esteban Saveljić, defanzivac Rajo Valjekana.

- Esteban je odigrao preko 100 utakmica u španskom fudbalu u posljednje tri sezone. Bilo je nekih problema u peridu kada je bio u reprezentacija, vezanih za komunikaciju i jezik prije svega. Nije pričao naš, ni engleski jezik... Sada je sve to drugačije, tu je nekoliko igrača koji igraju u Španiji. Saveljić je izrazio zadovoljstvo i veliku želju da dođe, objasnio je selektor.

Prvi put od kada igra kvalifikacija, Crna Gora će u jednom ,,prozoru“ igrati tri utakmice. ,,Sokoli“ će 24. marta igrati sa Letonijom u gostima, tri dana kasnije sa Gibraltarom u Podgorici, a 30. marta će dočekati Norvešku.

- Imam viziju kako treba da izgleda naš tim na tom meču, a prije svega se nadam da ćemo svi spremni i zdravi doći. Imamo malo vremena, naš prvi trening je 21. marta, a polovina igrača će tog dana da igra u svojim klubovima. Ima mnogo nedoumica, jedna od tih je da vidimo kako će se, kada i gdje igrači okupiti. Imamo plan, ali najvažnije je da svi dođu zdravi i spremni, kazao je Radulović.

Sa novinarima je danas pričao i Đurđević, koji se nije dvoumio kada je stigao poziv da obuče dres Crne Gore.

- Stupili smo u kontakt prije mjesec i po, dva, i nijesam se dvoumio nijednog trenutka. Imam 27 godina i želim da se dokažem na reprezentativnom nivou. Mislim da mogu dosta da pružim reprezentacije, od mene može da se očekuje da uvijek dam maksimum, to sam radio gdje god sam igrao, rekao je na početku Đurđević.

Njemu ovo neće biti prvi put da obuče opremu reprezentacije Crne Gore. Boravio je na kampu kadetske i omladinske reprezentacije Crne Gore 2009. godine. Selektor omladinaca tada je bio upravo Miodrag Radulović.

- Prvi poziv iz Crne Gore je bio 2009. i bili smo u kampu sedam dana. Mnogo igrača je bilo koje i sada poznajem, tako da mislim da mi neće teško pasti privikavanje. Ta poznanstva će mi dobro doći. Pratio sam ranije reprezentaciju Crne Gore, jer imam mnogo drugara ovdje - kazao je Đurđević, koji je u Partizanu igrao sa Nebojšom Kosovićem i Markom Jankovićem.

Sa 17 golova trenutno je prvi strijelac španske Segunde, a njegov Sporting bori se za plasman u Primeru.

- Dobro sam počeo sezonu, a mislim da mogu dosta toga da pružim Crnoj Gori. Od mene se očekuje da uvijek dajem maksimum, kao što sam u svim klubovima. To je ono što sigurno mogu da očekuju selektor i navijači - poručio je Đurđević.