Prvo kolo proljećnog dijela takmičenja u T-Com 1.CFL donio je jedno veliko iznenađenje i promjenu na vrhu tabele - Budućnost je kod kuće poražena u duelu sa Mornarom sa ubjedljivih 2:0, pa se na prvo mjesto popeo Rudar zahvaljujući minimalnoj pobjedi nad Grbljem (1:0). U derbiju kola Sutjeska je nanijela težak poraz Mogrenu (4:0).

Sutjeska - Mogren 4:0
Igra koju su prikazali fudbaleri Sutjeske u duelu sa Mogrenom nagovještava blistao proljeće tima iz Nikšića. Najbolje ovosezonsko izdanje izabranici Nikole Rakojevića krunisali su sa četri pogotka.
Sutjeska je do prednosti došla pogotkom Adrovića u 15. minutu, da bi dva minuta kasnije isti igrač izborio jedanaesterac, koji je u pogodak pretvorio Međedović. U nastavku meča Nikšićani su nastavili u istom ritmu, pa se do kraja susreta mreža gostiju tresla još dva puta. Sutjeska je do tri gola prednosti došla u 62. minutu nakon greške odbrane Mogrena, koju je iskoristio Adrović. Najljepši trenutak na meču viđen je u 82. minutu - mreža Janjuševića zatresla se nakon fenomenalnog lob udarca Danila Ćulafića sa 20-tak metara. 

Petrovac - Kom 2:0
Derbi začelja pripao je fudbalerima Petrovca, koji su sa nova tri boda izašli iz zone baraža. Petrovčani imaju bod više od konkurenata u borbi za opstanak, ekipa Dečića i Berana.
Pobjedu četi Milorada Malovrazića obezbijedio je Božo Milić, napadač koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz Mogena. Iskusni napadač načeo je mrežu protivnika u 33. minutu, da bi u 75. minutu postigao drugi pogodak na meču i postavio konačan rezultat. 

Budućnost - Mornar 0:2
Mornar je priredio najveće iznenađenje na startu drugog dijela šampionata - Barani su bez bećih problema savladali Budućnost u Podgorici sa dva gola razlike.
Senzaciju je najavio Jelenić u 18. minutu kada je kaznio nesigurnost odbrane domaćih, da bi tačku na meč stavio Marković nakon nove greške posljednje linije domaćih i asistencije Rašovića.
Više od rezultata, trenera Budućnosti Mihajla Ivanovića treba da brine neubjedljiva igra ekipa koja je za 90 minuta samo jednom bila blizu gola i to preko štopera Radulovića, koji je u prvom poluvremenu, nakon kornera, pogodio prečku.

Rudar - Grbalj 1:0
Poput Budućnosti, ni Rudar nije blistao, ali je za razliku od doskorašnjeg lidera uspio da upiše pobjedu.
Pod Golubinjom viđena je utakmica za zaborav, bez pravih prilika, a pobjedu domaćinu i prvo mjesto na tabeli poklonio je golman gostiju Knežević koji je naizgled bezopasan centaršut Lutovca šeprtljavo ispustio u sopstveni gol.

Berane - Lovćen 1:2
Veliku pobjedu u borbi za mjesto u evropskim kupovima ostvario je Lovćen koji je u gostima bio bolji od Berana sa 2:1.
Junak meča bio je napadač gostiju Blažo Perutović koji je postigao dva gola, od kojih posljednji u drugom minutu sudijske nadoknade. Berane je u prvom poluvremenu steklo gol prednosti zahvaljujuči golu Đalca, ali to nije bilo dovoljno da se prekine serija Cetinjana od šest utakmica bez poraza. Lovćen se tako izjednačio po broju bodova sa trećeplasiranim Mogrenom kojeg u nedjelju očekuje gostovanje u Nikšiću.

Dečić - Zeta 0:2
Zeta je u gostima savladala Dečić i uključila se u borbu za treće mjesto koje vodi u Evropa ligu naredne sezone. Iako je domaćin tokom večeg dijela susreta bio bolji rival, Goluibovčani su znali da iskoriste malobrojne šanse za pogodak što im je donijelo i pobjedu.
Pobjedu gostiju najavio je Lađić u 65. minutu, dok je tačku na meč stavio Krkotić, 12 minuta kasnije.
Zeta je novom pobjedom sustigla petoplasirani Grbalj, pa sada ima tri boda zaostatka, ali i utakmicu manje za Mogrenom koji drži treče mjesto.

Rezultati
Budućnost - Mornar 0:2
0:1 - Jelenić 18'
0:2 - Marković 42'
Rudar – Grbalj 1:0
1:0 - Knežević 50' (ag)

Dečić – Zeta 0:2
0:1 - Lađić 65'
0:2 - Krkotić 77'
Berane – Lovćen 1:2
1:0 - Đalac 45'
1:1 - Perutović 49'
1:2 - Perutović 90'
Petrovac – Kom 2:0
1:0 - Milić 33'
2:0 - Milić 75'
Sutjeska – Mogren 4:0
1:0 - Adrović 15'
2:0 - Međedović 17' (p)
3:0 - Adrović 62'
4:0 - Ćulafić 82'