Bez pobjednika u Danilovgradu…

Nakon 21. kola Telekom 1.CFL, fudbaleri Budućnosti imaju 21 bod prednosti ispred Sutjeske i Dečića.

Lider je u gradskom derbiju savladao Podgoricu sa 1:0 i tako došao do 17. pobjede u sezoni. Junak novog trijumfa Budućnosti je Dejan Zarubica, koji je pogotkom u 76. minutu donio tri boda svojoj ekipi.

Nešto ranije, Sutjeska je remizirala sa Iskrom - 2:2. U zanimljivom duelu prednost domaćinu donio je Dragan Grivić u 39. minutu, da bi deset minuta kasnije preciznim udarcem sa bijele tačke izjednačio Ivan Vuković. Ubrzo je stigao i preokret zahvaljujući Zoranu Petroviću. Konačan rezultat postavio je Nikola Janjić u 58. minutu.

Duel Dečića i Jezera završen je bez golova. U prvom poluvremenu meča u Tuzima viđeno je nekoliko prilika na obje strane, ali je u nastavku ritam igre opao i promjene rezultata nije bilo.

U odličnoj seriji je Rudar, koji je u Golubovcima stigao do pete vezane pobjede - 1:0. Duel sa Zetom riješio je Miloš Zečević u 42. minutu, kada je iskoristio jedanaesterac.

Derbi začelja pripao je OFK Titogradu, koji je golom Marka Roganovića savladao Petrovac - 1:0.

Na vrhu liste strijelaca nije bilo promjena. I dalje vodeći napadač Sutjeske Božo Marković sa 13 pogodaka, tri manje postigli su Vuk Striković (Rudar), Draško Božović (Budućnost) i Šaleta Kordić.

Rezultati

Zeta - Rudar 0:1
Zečević (p) 42'

Dečić - Jezero 0:0

Sutjeska - Iskra 2:2
Grivić 39', Janjić 58' - Vuković (p) 49', Petrović 50'

Podgorica - Budućnost 0:1
Zarubica 76'

OFK Titograd - Petrovac 1:0
Roganović 62'