Izvršni odbor Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) donio je odluku o otkazivanju Evropskog prvenstva za omladinke (WU-19) i omladince (U-19) u 2021. godini zbog pandemije Covid-19 i njenog uticaja na tok takmičenja.

U procesu donošenja ovih odluka Izvršni odbor UEFA imao je u vidu trenutne restrikcije definisane od strance nacionalnih vlada zbog kojih bi putovanja timova i organizacija mini turnira predstavljali velike izazove.

UEFA je konsultovala nacionalne saveze koji su podržali ovu odluku. Iako je otkazivanje omladinskih takmičenja nepoželjno, zdravlje i bezbjednost mladih igrača i igračica je na prvom mjestu u trenutnim epidemiološkim okolnostima.

UEFA Futsal Liga šampiona 2020/21

Izvršni odbor UEFA razmatrao je trenutnu situaciju u Bjelorusiji i važeća putna ograničenja koja bi spriječila određene klubove i zvaničnike utakmica da učestvuju na finalnom turniru Futsal Lige šampiona za sezonu 2020/21.

Nakon konsultacija sa Fudbalskim savezom Bjelorusije, Izvršni odbor UEFA je odlučio da pronađe alternativno rješenje za održavanje ovog takmičenja.

Fudbalski savez Hrvatske izrazio je spremnost za organizaciju finala i Izvršni odbor UEFA donio je odluku da Zagreb bude domaćin finalnog turnira, koji je prema incijalnom rasporedu trebao da se odigra u Minksu od 28. aprila do 3. maja.

Izmjena igrača u slučaju potresa mozga na U-21 ervopskom prvenstvu

Izvršni odboru UEFA odobrio je uvođenje probnog perioda za izmjenu igrača u slučaju potresa mozga u toku finalnog tunira U-21 Evropskog prvenstva koje će se održati u Mađarskoj i Sloveniji. Svi timovi učesnici mogu iskoristiti jednu takvu izmjenu na meču, bez obzira na već učinjeni broj izmjena, u skladu sa Protokolom A definisanim od strane IFAB-a.

Izmjena u slučaju potresa mozga računa se kao dopunska u odnosu na definisani broj izmjena bez obzira da li su u momentu obavljanja ove izmjene izvršene sve raspoložive izmjene.