Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je rezultatom 1:0 Bosnu i Hercegovinu u prvom od dva prijateljska duela ovih selekcija...

,,Sokoli“ su se bolje snašli u teškim uslovima za igru, a do trijumfa su došli pogotkom Vuka Strikovića u 32. minutu.

- U ovakvim uslovima i nije se mogla vidjeti lijepa igra. Viđena je dosta agresivna igra, što se i očekivalo. Prvo poluvrijeme bilo je dosta ujednačeno, dok smo u drugom stvorili nekoliko dobrih šansi, ali nijesmo uspjeli da postignemo još koji gol. Ono što moram da istaknem je da su momci danas pokazali zavidan nivo kada je riječ o pristupu igri i zalaganju, rekao je selektor Drašković.

Kiša koja je jakim intenzitetom padala danas u Podgorici natopila je pomoćni teren na Trening kampu FK Budućnost, što je u velikoj mjeri uticalo na igru obje ekipe.

Pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme, u kojem je viđena samo jedna šansa i ona je pretvorena u pogodak u 32. minutu. Napadač Rudara Striković bio je u glavnoj ulozi, ukrao je loptu štoperu gostiju Andriji Janjiću, poslije čega je rutinski savladao golmana Nikolu Ćetkovića.

Nastavak je donio više uzbuđenja. ,,Sokoli“ su imali u uvodnih petnaestak minuta imali tri dobre šanse, preko Ognjena Gaševića i pogotovo Nikole Vukotića i Vada Gajića.

Gosti su uvratili sa dva pokušaja Faruka Durakovića, u 65. i 68. minutu.

Najbolju priliku za uvećanje vođstva propustio je Gajić u 85. minutu. Napadač Crne Gore dobio je loptu na desetak metara iskosa, ali je izblokiran pri pokušaju da plasira loptu u mrežu Bosne i Hercegovine.

Drugi duel Crne Gore i Bosne i Hercegovine zakazan je za 11. februar od 11 časova.

 

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 1:0

 

Trening kamp FK Budućnost, Podgorica.

Sudija: Ivan Šarac (Crna Gora).

Strijelac
1:0 - Striković 32’

Žuti kartoni
Janjić, Obradović, Dušan A. Vuković, Dušan N. Vuković - Crna Gora

Crna Gora: Lazar Baltić, Nemanja Popović (od 46. Dušan A. Vuković), Petar Vuković (od 57. Milun Joković), Rastko Marsenić (od 68. Ognjen Kasalica), Nikola Vukotić (od 68. Nemanja Božović), Arnel Kujović (od 68. Dušan N. Vuković), Vuk Striković (od 57. Vlado Gajić), Nikola Janjić (od 57. Bogdan Obradović), Ognjen Gašević (od 68. Petar Tadić), Đorđe Šaletić (od 46. Dejan Perović), Aldin Drndar (od 46. Igor Pajović).
Selektor: Slobodan Drašković.

Bosna i Hercegovina: Nikola Ćetković, Luka Janković (od 57. Harun Beganović), Omar Beca (od 73. Branko Božić), Salih Husić, Hamza Gasal (od 73. Alem Suljić), Ivan Bašić (od 57. Faruk Duraković), Aid Tabaković (od 57. Nikša Šilić), Ajdin Jusupović (od 73. Patrik Bošnjak), Dragan Bilbija (od 57. Harun Karić), Andrija Janjić (od 73. Amar Drina), Amar Cerić (od 73. Adi Alić).
Selektor: Slaven Musa.