Futsal reprezentacija Crne Gore sjutra veče od 20 časova igra drugi meč grupe 7 kvalifikacija za UEFA Futsal EURO 2020.

Ekipa Sveta Ljesara gostuje Belgiji, još jednom velikanu sa kojim će igrati u ovoj grupi. U prvom meču grupe 7, Crna Gora je poražena od Italije sa 3:0, iako je u pojedinim periodima duela sa Italijom pokazivala da može da se nosi i sa najjačim evropskim reprezentacijama.  

- Očekujem još jednu izuzetno tešku utakmicu. Belgija je odlična ekipa, koja je favorit u našoj grupi, pored Italije naravno. Ipak, nadam se da uz maksimalnu borbenost i pametnom igrom možemo doći do povoljnog rezultata, kaže selektor Ljesar.

Sjutrašnji rivali igrali su na današnji dan prošle godine meč trećeg, posljednjeg kola, pretkvalifikacione runde za odlazak na UEFA EURO 2020. Tada je Belgija, takođe na svom terenu, slavila sa 5:1, nakon što je naša selekcija imala vođstvo na poluvremenu.

- Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena. U prvom smo odigrali veoma dobro i imali vođstvo, u nastavku je Belgija pokazala zašto je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Ipak, ta igra u prvom poluvremenu daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu, dodao je selektor Ljesar.

Utakmica između Belgije i Crne Gore igra se u ,,Kantri hali“ u Liježu, sa početkom u 20 časova. Sudiće je Danijel Matković i David Šerli iz Švajcarske, kao i Kris Fejtons iz Belgije.