Komisija za žalbe FSCG, na sjednici održanoj dana 29.12.2020. godine, donijela je odluku kojom se uvažava žalba FK ,,Zeta“ - Golubovci na način što se klubu, umjesto izrečene disciplinske mjere oduzimanje dva boda, izriče disciplinska mjera oduzimanje jednog boda.

Odlukom Disciplinske komisije FSCG br. 1768/P-9-1 od 20.11.2020. godine, FK ,,Zeta“ izrečena je disciplinska mjera oduzimanje dva boda i Lambulić Jugoslavu, sportskom direktoru kluba, jedinstvena disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija u trajanju od pet mjeseci zbog nagovaranja na napuštanje terena i dobijanja igranja na utakmici 9. kola Telekom 1.CFL, između FK ,,Budućnost“ i FK ,,Zeta“. Protiv navedene odluke žalbu je blagovremeno izjavio FK ,,Zeta“.

Komisija za žalbe je razmotrila navode žalbe i našla da je prvostepeni organ pravilno utvrdio činjenično stanje. Međutim, Komisija za žalbe ocjenjuje da postoje razlozi za ublažavanje disciplinske mjere. Klub je prihvatio da je počinjena greška, a igrači su poslušali sportskog direktora i članove uprave ne razmišljajući o posljedicama za seniorski tim. Shodno tome, ova Komisija cijeni da je oduzimanje jednog boda dovoljna mjera. U preostalom dijelu, odluka Disciplinske komisije FSCG br. 1768/P-9-1 ostaje nepromijenjena.

Ova odluka Komisije za žalbe donijeta je sa zakašnjenjem zbog infekcije novim korona virusom i obavezne samoizolacije sekretara i pojedinih članova Komisije za žalbe FSCG.

Komisija za žalbe FSCG
Predsjednik
Žarko Savković