Trinaesta sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2017-21 održana je danas u Kući fudbala u Podgorici.

Jednoglasnom odlukom Izvršni odbor imenovao je Miodraga Radulovića, 53-godišnjeg trenera iz Podgorice, za selektora seniorske reprezentacije Crne Gore. Radulović će na klupi „hrabrih sokola“ zamijeniti Faruka Hadžibegića kojem 31. decembra 2020. godine ističe ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Izvršni odbor zahvalio se se bosansko-hercegovačkom stručnjaku na saradnji i profesinalnom odnosu tokom angažmana u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore i poželio uspjeh u nastavku trenerske karijere.

Saradnja je produžena sa selektorom mlade (U-21) reprezentacije Miodragom Vukotićem, selektorom pionirske (U-15) reprezentacije Goranom Perišićem, selektorom ženskih selekcija Mirkom Marićem i selektorom Futsal selekcija Svetom Ljesarom.

Omladinsku (U-19) reprezetnaciju predvodiće Slobodan Drašković kojeg će na mjestu selektora kadetske (U-17) reprezentacije naslijediti Radovan Kavaja, trener koji je tokom karijere vodio seniorske timove Mogrena, Lovćena, Mladosti i Grblja.

Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjoj polusezoni u Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Omladinskoj, Kadetskoj, Ženskoj i Futsal ligi Crne Gore.

Izvršni odbor prihvatio je i predlog kalendara takmičenja za proljeni dio sezone 2020/21 prema koje takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 19. februara i završava se 27. maja. Kompletan kalendar takmičenja možete pogledati OVDJE.

Izvšrni odbor zahvalio se klubovima na odgovornom odnosu prema individualnom i kolektivnom zdravlju, poštovanju Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 i svih mjera i preporuka nadležnih državnih organa čime su stvorili uslove za nesmetano odvijanje svih takmičenja u kojima je odigrano 550 utakmica.