Odigrano 19. kolo Telekom 1.CFL…

Fudbaleri Budućnosti ubjedljivo su slavili na gostovanju Dečiću i tako došli na 15 bodova više od današnjeg rivala, uz utakmicu manje od ekipe iz Tuzi.

Derbi 19. runde završen je sa 4:0 za goste, koji su do nova tri boda došli golovima Draška Božovića, Petra Grbića (dva) i Igora Ivanovića.

Podgoričani će u prvom dijelu šampionata odigrati još duel sa Petrovcem, zaostalu utakmicu 5. kola.

Iza Dečića je na samo bod došla Sutjeska nakon trijumfa nad Petrovcem - 2:1. Dragan Grivić u 5. i Božo Marković u 36. minutu donijeli su prednost Nikšićanima, koju je u nastavku prepolovio Marko Marković pola sata prije kraja utakmice.

U finišu jesenjeg dijela sezone Rudar je pronašao pravu formu, pa je pobjeda nad Jezerom od 2:1 treća vezana za Pljevljake. Gosti su u Berana poveli preko Dejana Kotorca u 13. minutu i prednost su održavali do 49, kada je Ndue Mujeci poravnao iz jedanaesterca. Ipak, mladi napadač Rudara Vuk Striković donio je pobjedu svom timu golom u 76. minutu.

Gostujuću pobjedu upisala i Iskra protiv Zete - 2:0. Strijelci za Danilovgrađane bili su Ivan Vuković i Vladislav Rogošić.

Posljednji meč današnjeg programa odigrali su Podgorica i OFK Titograd. U malom gradskom derbiju slavila je Podgorica sa 2:1, iako su gosti imali vođstvo iz 25. minuta i gola Miloša Brnovića sa 11 metara. Ipak, Nikola Čelebić i Arihiro Sentoku kreirali su preokret Podgorice.

Na vrhu liste strijelaca Božo Marković je povećao prednost ispred konkurencije. Napadač Sutjeske ima 12 golova do sada, dva više od Šalete Kordića iz Podgorice.  

Rezultati

Jezero - Rudar 1:2
Mujeci (p) 49' - Kotorac 13', Striković 76'

Sutjeska - Petrovac 2:1
Grivić 5', Marković 36' - Marković 61'

Dečić - Budućnost 0:4
Božović 7', Grbić 33', 67', Ivanović 51'

Zeta - Iskra 0:2
Vuković 65', Rogošić 84'

Podgorica - OFK Titograd 2:1
Čelebić 38', Sentoku 78' - Brnović (p) 25'