Božo Marković preuzeo vrh liste strijelaca…

Fudbaleri Budućnosti savladali su Zetu u derbiju 18. kola Telekom 1.CFL, čime su stigli do osme vezane pobjede.

Domaćin je u Golubovcima održavao egal do 62. minuta, kada je Dejan Zarubica doveo Budućnost u vođstvo. Petnaestak minuta kasnije Igor Ivanović pogodio je za konačnih 2:0.

Nakon tri meča u kojima je upisao dva remija i poraz, drugoplasirani Dečić se vratio pobjedama i to u duelu sa Petrovcem - 1:0. Tri boda Tuzanima donio je Kristijan Vuljaj pogotkom u 62. minutu.

Treće mjesto na tabeli drži Sutjeska, koja je pred svojim navijačima bila ubjedljiva protiv OFK Titograda - 3:0. Božo Marković je golovima u 8. i 46. minutu najavio trijumf, koji je u 79. minutu potvrdio Admir Adrović.

Drugi uzastopni trijumf upisao je Rudar, na svom terenu protiv Podgorice - 1:0. Važne bodove u borbi za opstanak Pljevljacima je ponovo donio Danin Talović tri minuta prije kraja regularnog toka utakmice.

Iskra je sa 2:0 prebrodila gostovanje Jezeru, a mrežu tima iz Plava pogađali su Bogdan Milić i Ivan Vuković.

Nakon 18. kola prvenstva, došlo je do promjene na vrhu liste strijelaca, pa je vodeći u trci za ,,Trofej Radija Crne Gore“ Božo Marković iz Sutjeske sa 11 golova. Jedan manje postigao je Šaleta Kordić, napadač Podgorice, dok je Kristijan Vuljaj iz Dečića na učinku od devet pogodaka.

Rezultati

Rudar - Podgorica 1:0
Talović 87'

Jezero - Iskra 0:2
Milić 68', Vuković 85'

Sutjeska - OFK Titograd 3:0
Marković (p) 8', 46', Adrović 79'

Dečić - Petrovac 1:0
Vuljaj 62'

Zeta - Budućnost 0:2
Zarubica 62', Ivanović 78'