Odigrani mečevi 14. kola Telekom 1. CFL...

Budućnost je na svom stadionu bila bolja od Petrovca i upisala desetu ovosezonsku pobjedu, kojom je sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Dečića. Meč na Gradskom stadionu u Podgorici obilježio je fenomenalan pogodak Miloša Raičkovića – u 63. minutu vezista „plavo-bijelih“ i reprezentativac naše zemlje lobovao je protivničkog golmana udacem sa skoro 30 metara za izjednačenje domaćih.

Prethodno je Divanović, u finišu prvog dijela susreta, donio prednost ekipi Petrovca. Pobjedu Budućnosti obezbijedio je rezervista Aleksandar Vujačić koji je u 84. minutu udarcem glavom, nakon asistencije Raičkovića, zatresao mrežu rivala.

Najubjedljiviji trijumf u 14. kolu elitnog takmičenja upisala je ekipa Dečića – Tuzani su rezultatom 3:0 slavili na gostovanju Rudaru. Na snijegom prekrivenom terenu Gradskog stadiona u Pljevljima drugoplasirana ekipa šampionata pitanje pobjednika riješila je u drugom dijelu susreta, kada su Đoljaj, Vulaj i Adrijan Rudović tresli mrežu rivala.

Sutjeska je prekinula seriju loših rezultata i nakon pet kola uspjela da osvoji sva tri boda. Nikšićani su na debiju Miljana Radovića, novog trenera, upisali minimalac na gostovanju Zeti. Pogodak za tri boda postigao je Milutin Osmajić lob udarcem u 37. minutu susreta.

Iskra i OFK Titograd podijelili su bodove u interesantnom duelu odigranom u Danilovgradu. Domaćin je u 35. minutu došao do prednosti pogotkom Zorana Petrovića, da bi kapiten gostiju Ivan Novović u 61. minutu donio bod svom timu.

Jedini duel 14. kola Telekom 1. CFL u kojem nije bilo pogodaka odigran je u Beranama gdje su se sastali Jezero i Podgorica.

U trci za Trofej Radija Crne Gore, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu šampionata, prvo mjesto zauzima Šaleta Kordić. Napadač Podgorice mreže rivala tresao je devet puta, jednom više od najbližeg pratioca Kristijana Vulaja, napadača Dečića.

Rezultati
Budućnost – Petrovac 2:1
Raičković 63', Vujačić 84' – Divanović 41'

Zeta – Sutjeska 0:1
Osmajić 37'

Rudar – Dečić 0:3
Đoljaj 56', Vulaj 65', Ad. Rudović 90'+2'

Iskra – OFK Titograd 1:1
Petrović 35' – Novović 61'

Jezero – Podgorica 0:0