Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1 u posljednjem kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Podmlađena ekipa selektora Miodraga Vukotića nije uspjela da izbjegne poraz, iako je imala nekoliko šansi, pogotovo u drugom poluvremenu.

- Nijesmo imali stabilnosti u posljednjoj liniji i to nas je odvelo u poraz. Pravili smo greške koje nijesmo mogli da nadoknadimo učinkom u napadu. Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, stvorili smo nekoliko odličnih šansi i šteta je što nijesmo postigli još koji gol. Pokazali smo da gotovo svakoj ekipi možemo da damo gol ili stvorimo dobre šanse, ali, isto tako, očigledno je da lako primamo golove. To pokazuje da nemamo adekvatan balans u ekipi i na tome moramo da radimo, kazao je selektor Vukotić.

Domaćin je poveo praktično iz prve prave akcije na utakmici - Jani Atanasov je dao loptu za Marka Gjorgijevskog, koji je matirao Nikolu Ivezića.

Do kraja prvog dijela viđena je po jedna šansa na obje strane. Aleksa Latković je u 22. minutu šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca, dok je u 39. Ivezić dobro reagovao kod udarca Gjorgijevskog.

U razmaku od tri minuta, od 51. do 53, ,,sokoli” su imali dvije dobre šanse. Prvo je Stefan Milić, na asistenciju Milana Vukotića, probao glavom, zatim je Lazar Lmbulić iz slobodnog udarca loptu poslao malo pored stative.

Makedonci su vođstvo udvostručili iz jedanaesterca u 76. minutu, nakon što je Bogdan Milić faulirao Martina Stojanova. Precizan je bio Bojan Miovski.

Danilo Pešukić je u 81. minutu šutirao pravo u golmana iz dobre pozicije, da bi pet minuta kasnije Nikola Krstović postavio konačnih 2:1 poslije akcije Vukotića i Miloša Brnovića.

Posljednju priliku na utakmici propustio je Marko Matanović u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je šutirao pored gola.  

 

Sjeverna Makedonija - Crna Gora 2:1

 

Trening kamp FS Makedonije, Skoplje.
Sudija: Krištofer Jeger (Austrija).

Strijelci
1:0 - Gjorgijevski 13’, 2:0 - Miovski 78’, 2:1 - N. Krstović 86’

Žuti kartoni
Šeji, Stojmenovski, Fazlagić Todoroski - S. Makedonija
N. Krstović, B. Milić, Obradović - Crna Gora

S.Makedonija: Risto Jankov, Todor Todoroski, Oliver Stojmenovski, Nikola Serafimov, Blerton Šeji (od 46. Filip Antovski), Davor Zdravkovski (od 55. Agon Elezi), Kristijan Ackovski, Jani Atanasov, Kristijan Trapanovski (od 55. Martin Stojanov), Bojan Miovski, Marko Gjorgijevski (od 86. Mario Ilijevski).
Selektor: Blagoja Milevski.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Bogdan Milić, Stefan Milić, Ognjen Obradović, Bojan Roganović (od 70. Marko Mrvaljević), Lazar Lambulić (od 70. Miloš Brnović), Srđan Krstović (od 87. Marko Matanović), Ivan Bojović, Aleksa Latković (od 46. Danilo Pešukić), Marko Rakonjac (od 46. Milan Vukotić), Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Vukotić.