Bez golova u meču pretposljednjeg kola UEFA Lige nacija…

Fudbaleri Crne Gore remizirali su sa Azerbejdžanom u 5. kolu grupe 1 UEFA Lige nacija.

Na neutralnom terenu u Zaprešiću nije bilo golova, ali je taj bod donio promjenu na tabeli - ,,hrabri sokoli“ sada zauzimaju lidersku poziciju, sa bodom više od Luksembura, koji je večeras poražen od Kipra (2:1).

,,Sokoli“ su imali više loptu u svom posjedu u prvom poluvremenu, u kojem su stvorili dvije prilike, obje preko kapitena Stevana Jovetića. U 14. minutu Jovetić je sjajno probao lijevom nogom sa 17-18 metara, ali je dobro intervenisao Šahrudin Magomedalijev. Dvadesetak minuta kasnije, Jovetić je probao da plasira sa ivice šesnaesterca, međutim, lopta je otišla pored gola.

Azerbejdžan je jednom opasno zaprijetio - u 18. minutu Mahir Emreli je šutirao glavom, što je Milan Mijatović ipak uspio da iskontroliše.

Posao ,,sokolima“ otežan je u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Igor Ivanović isključen zbog drugog žutog kartona.

Ipak, igrač manje u polju praktično se nije osjetio u igri naše selekcije, osim što je Azerbejdžan imao malo više incijative. To, međutim, nije dovelo do konkretnijeg učinka pred golom Mijatovića.

Čak suprotno, Crna Gora je bila ta koja je stvarala šanse. Najbliži golu bio je Jovetić u 68. minutu - kapiten je majstorski probao da lobuje golmana gostiju sa četrdesetak metara, ali je pogodio prečku. Dva minuta kasnije gol Azerbejdžana ugrozio je udarcem glavom Igor Vujačić.  

Jedinu šansu u nastavku nominalni domaćin imao je u 83. minutu. Hajal Nadžafov je šutirao sa nešto manje od dvadeset metara, ali je Mijatović bio siguran.

Posljednji pokušaj na utakmici imao je Jovetić, koji je u 90. minutu loptu glavom poslao preko gola.

,,Sokoli“ nastup u grupi 1 završavaju utakmicom sa Kiptom, koja se igra na Gradskom stadionu u Podgoricu u utorak od 20:45 časova.

 

Azerbejdžan - Crna Gora 0:0

 

Stadion ,,Ivan Laljak-Ivić“, Zaprešić.

Sudija: Sergej Ivanov (Rusija).

Žuti kartoni
Mustafajev, Medvedev, Sejdijev, Husejnov - Azerbejdžan
Boljević - Crna Gora

Crveni karton
Igor Ivanović u 45.+1 zbog dva žuta kartona - Crna Gora

Azerbejdžan: Šahrudin Magomedalijev, Maksim Medvedev, Elvin Badalov (od 67. Vusal Iskandarli), Badavi Husejnov, Azer Salahli, Gara Garajev, Vugar Mustafajev (od 46. Elvin Jamalov), Abas Husejnov (od 43. Amin Sejdijev), Rahim Sadihov (od 46. Ramil Šejdajev), Telur Mutalimov (od 81. Hajal Nadžafov), Mahir Emreli.
Selektor: Đovani de Bjazi.

Crna Gora: Milan Mijatović, Adam Marušić, Aleksandar Šofranac, Igor Vujačić, Risto Radunović, Aleksandar Šćekić (od 81. Vukan Savićević), Marko Bakić, Igor Ivanović, Sead Hakšabanović, Stevan Jovetić (od 90.+3 Dino Islamović), Stefan Mugoša (od 58. Aleksandar Boljević).
Selektor: Faruk Hadžibegić.