,,Sokoli“ sjutra od 18 časova dočekuju Kazahstan…

Prva od tri meča u novembarskom roku fudbaleri Crne Gore igraće sjutra protiv Kazahstana na Gradskom stadionu u Podgorici.

Iako se radi o prijateljskoj utakmici, selektor Faruk Hadžibegić potencira važost ovog izazova za ,,hrabre sokole“.

- Apsolutno je bitno da pobijedimo i nastavimo ono što smo započeli, da održavamo kult reprezentacije. Jedna pobjeda donosi hiljadu pozitivnih stvari, ovakva utakmica može da nam otvori oči ako vidimo nedostatke koje bismo morali da korigujemo. Pristup će biti totalno ozbiljan, Kazahstanci su profesionalci kao i mi, utakmica se mora odigrati, a računam i na motivaciju domaćih i igrača iz inostranstva koji nemaju minutažu, da, ako ništa drugo, pokažu da sam ih sa pravom pozvao, kazao je Hadžibegić na današnjoj pres konferenciji.

Nakon duela sa reprezentacijom zemlje nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, Crna Gora se okreće Ligi nacija i utakmicama sa Azerbejdžanom i Kiprom.

- Misli su nam i na druge dvije utakmice. Ali, ako se ova sa Kazahstanom dobro završi, daće nam još više elana za finiš Lige nacija. Naša je obaveza da uradimo sve da pobijedimo obje do kraja, a mislim da Luksemburg može da kiksa. Dok ima nade, mada je teoretska, imamo moralnu i sportsku obavez da vjerujemo do kraja, istakao je iskusni stručnjak.

I golman Danijel Petković svjestan je važnosti meča sa Kazahstanom.

- Ovaj novembarski ciklus, kao i oktobarski, počinjemo prijateljskom utakmicom. Ne pravimo razliku između prijateljskih i takmičarskih mečeva, svakom reprezentativcu je bitno da pobijedimo. Nadam se da ćemo protiv Kazahstana ostvariti pozitivan rezultat. Mislim da će biti olakšavajuća okolnost to što ćemo igrati mi iz inostranstva sa manjom minutažom i igrači iz crnogorske lige. Ekipa koja treba da iznese dvije utakmice Lige nacija će se osvježiti i malo bolje pripremiti, rekao je čuvar mreže ,,hrabrih sokola“.

Petković je upoznat sa kvalitetima Kazahstana.

- Igrali smo sa Kazahstanom prije nekoliko godina. Gledali smo snimke njihovih mečeva i vidi se da su reprezentacija koja napreduje, tvrda ekipa, koja igra na kontre. Očekujem sličan meč kao što je bio prijateljski sa Letonijom prošlog mjeseca, objasnio je Petković.

Glavni sudija utakmice sa Kazahstanom biće Dimitar Mečkarovski iz Sjeverne Makedonije, a asistiraće mu zemljaci Nikola Karakolev i Kustrim Lika. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Mileta Šćepanović iz Crne Gore.