Futsal reprezentacija Crne Gore ispunila je cilj - izborila je nastup u grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se u novembru 2021. godine održati u Holandiji.

U večerašnjoj revanš utakmici baraža, Crna Gora je savlada Litvaniju u gostima sa 2:1. U prvom meču, odigranom u Podgorici prije šest dana, Crna Gora je slavila sa 3:0.

- Ostvarli smo još jednu zasluženu pobjedu i napravili najbolji rezultat kada je u pitanju crnogorski reprezentativni futsal. U Litvaniji je bilo teže nego u meču kod nas, ali moji igrači su pokazali da imaju veliko srce i ogromnu volju i želju kada igraju u dresu reprezentacije, na čemu im od srca čestitam. Takođe bih se zahvalio ljudima iz mog stručnog štaba, koji svaki iz svog domena zaduženja radi odličan posao. Moram istaći i podršku Saveza, koji nam je omogućio sve što smo zahtijevali da bismo došli do ovakvog vrijednog rezultata. Odlika ove selekcije je vrhunska atmosfera u ekipi, funkcionišemo kao jedna velika porodica, a to je preduslov za uspjeh u kolektivnom sportu - istakao je selektor Ljesar.

Naša selekcija najavila je prolazak dalje nakon manje od deset minuta igre, kada je mrežu domaćina zatresao Milovan Drašković. Vođstvo je udvostručio Nikola Vidaković u 24. minutu, čime su bile otklonjene sve dileme oko pobjednika baraža.

Crna Gora će u grupnoj fazi kvalifikacija igrati u grupi 7, sa reprezentacijama Italije, Finske i Belgije. Grupna faza igraće se od decembra do aprila naredne godine. Plasman na završni turnir izboriće pobjednici osam grupa, šest najboljih drugoplasiranih ekipa, dok će preostale dvije drugoplasirane selekcije igrati baraž.

 

Litvanija - Crna Gora 2:1

 

Jonava arena, Jonava.

Sudije: Mark Birket (Engleska), Kamil Ćetin (Turska), Šarunas Tamulinas (Litvanija).

Strijelci
0:1 - Drašković 10', 0:2 - Vidaković 24', 1:2 - Sendžikas 25'

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Milovan Drašković, Eldin Ćorović, Marko Spasojević, Aleksandar Obradović. Igrali su još: Balša Đurković, Borisav Ćirković, Ognjen Šušić, Luka Marković, Kosta Vuković, Ivan Mugoša, Ilija Mugoša, Petar Perošević, Nikola Vidaković, Dejan Miličić.
Selektor: Sveto Ljesar.

Litvanija: Laurinas Glinskis, Artur Juhno, Albert Voskunovič, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas. Igrali su još: Egidijus Žagaras, Aurimas Pukevičius, Edgaras Baranauskas, Elvinas Navickas, Deividas Reimaris, Mantas Makutunovičius, Kiril Levšin, Aurimas Skurdelis.
Selektor: Jevgen Rivkin.