Fudbalski savez Crne Gore i Crnogorski Telekom potpisali su danas u prostorijama FSCG ugovor o saradnji i za narednu godinu.

Crnogorski Telekom će i dalje biti zlatni sponzor reprezentacije Crne Gore i generalni sponzor Prve crnogorske fudbalske lige, koja i ove sezone nosi ime Telekom 1.CFL.

Ugovor o nastavku saradnje potpisali su predsjednik FSCG Dejan Savićević, izvršna direktorica Crnogorskog Telekom Dina Cibulskaja i direktor Komericijalnog sektora Predrag Perković.

Predsjednik Savićević izrazio je zadovoljstvo što će Crnogorski Telekom i dalje biti uz Fudbalski savez Crne Gore.

- Zadovoljstvo mi je što nastavljamo saradnju sa Crnogorskim Telekomom, partnerom koji je uz Fudbalski savez Crne Gore već 13 godina. Tokom prethodnog perioda Crnogorski Telekom je pružao snažnu podršku Savezu i fudbalu u našoj zemlji, koja je bila je od ogromnog značaja za Prvu crnogorsku fudbalsku ligu, već godinama prepoznatu po našem generalnom sponzoru. Izuzetno cijenimo napore Crnogorskog Telekoma da, u veoma zahtjevnom finansijskom periodu, nađe način da nastavi investiranje u sport, pogotovo u fudbal. Siguran sam da će svi članovi Fudbalskog saveza na pravi način cijeniti odgorovnost koju Crnogorski Telekom pokazuje konstantnim ulaganjem u sport. Nastavićemo da zajedničkim promovisanjem fundamentalnih vrijednosti fudbalske igre – solidarnosti, odgovornosti, fer-pleja i zdravog života – na najbolji način utičemo na kompletno crnogorsko društvo i doprnesemo da svi zajedno budemo bolji, na fudbalskom terenu i van njega, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza.

Izvršna direktorica Crnogorskog Telekoma Dina Cibulskaja ističe da podrška sportu dobija na značaju u novonastalim okolnostima.

- Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine uz Fudbalski savez, našu reprezentaciju i crnogorske fudbalere jer vjerujemo da u posljednjih gotovo deceniju i po, koliko Telekom intenzivno ulaže u crnogorski sport, podrška našim sportistima nikad nije bila važnija. Situacija u kojoj se našlo cijelo društvo međutim ne zahtjeva od nas samo prilagođavanje na novonastale okolnosti – jednako kada je riječ o poslovanju kao i o učestvovanju na sportskim takmičenjima i njihovom organizovanju – već i solidarnost i odlučnost. Koliko god trenutne prilike izgledale izazovno, uvjereni smo da ćemo i kao partneri i kao zajednica izvući pouke, promisliti kako će u budućnosti izgledati sport, i pronaći modele kako da na najbolji način promovišemo pobjednički duh, fer-plej, jedinstvo i timsku igru – ideale koji se najbolje podstiču kroz sport, kazala je direktorica Crnogorskog Telekoma.