Duel u Atini igra se 22. oktobra od 16:30 časova...

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore naredne sedmice gostovanjem Grčkoj nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Za meč sa Grčkom selektor Mirko Marić pozvao je 22 igračice - golmani: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Modriča, BiH), Anastasija Krstović (Budućnost); odbrana: Maja Šaranović, Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Marija Maraš, Aleksandra Popović (Breznica), Tatjana Đurković (Karijatides, Grčka), Milica Radunović (Budućnost), Jelena Sarić (Ekonomist); vezni red: Jelena Karličić (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Darija Đukić, Jelena Vujadinović (Partizan Bardejov, Slovačka); napad: Nađa Đurđevac, Nikolina Caković, Svetlana Bečić, Anđela Tošković (Budućnost), Medina Dešić (Vurcburg, Njemačka), Armisa Kuč (SFK, BiH), Ana Knežević (Breznica).

Meč 6. kola grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra se 22. oktobra od 16:30 časova, na stadionu ,,Apostolos Nikolaidis“ u Atini.

Crna Gora je još bez boda u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, ali igra u prethodnim mečevima, sa Ukrajinom i Njemačkom, pokazuje značajan napredak ekipe koju predvodi selektor Marić.

- Utakmica sa Njemačkom daje nam određenu dozu optimizma, jer je bilo dosta dobrih stvari u našoj igri na tom meču. Odigrali smo veoma disciplinovano u tom meču, valjalo bi kada bismo tako odigrali i protiv Grčke, ali, sa druge strane, to je sasvim različita utakmica, sve će biti drugačije. Međutim, sve viđeno nam daje za pravo da se nadamo da možemo doći do boda, sportski je nadati se, iako Grčka ima kvalitetniju ekipu od nas. Ako odigramo najbolje što znamo, nema razloga da ne vjerujemo da možemo doći bar do neriješenog rezultata, istakao je selektor Marić.

U prethodna dva meča Crna Gora je bila znatno oslabljena, Marić protiv Ukrajine i Njemačke nije mogao da računa na šest standardnih prvotimki. Nada se da će na okupljanju ekipe, 19. oktobra, biti bolja situacija.

- Nadam se da će situacija sada biti bolja. Sigurno je da ovog puta neće biti Nađe Stanović i Marije Vukčević, ali se nadamo da će ostale biti tu. Ipak, slijedi nam testiranje na korona virus i dosta će od toga zavisiti, dodao je Marić.