Prvi poraz Crne Gore u ovom izdanju Lige nacija…

Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Luksemburga rezultatom 2:1 u četvrtom kolu grupe 1 Lige C UEFA Lige nacija.

,,Sokoli“ su prvi put poraženi u grupi, poslije tri pobjede, nad Kiprom, Azerbejdžanom i upravo večerašnjim protivnikom.

Na Gradskom stadionu viđena je veoma borbena, često i nervozna igra obje ekipe, što je kulminiralo sa čak tri crvena kartona u zaostavnom vremenu drugog poluvremena.

Početak meča pripao je ,,sokolima“, koji su imali blagu inicijativu na terenu. Iz ofanzivnije igre stigla je i prilika u 22. minutu, kada je Sead Hakšabanović sa 17-18 metara jako šutirao malo pored gola.

Nakon još nekoliko opasnih napada, stiglo je i vođstvo u 34. minutu. Kapiten Stevan Jovetić ukrao je loptu na polovini protivnika, kombinovao sa Hakšabanovićem, a onda lijepo asistirao za Igora Ivanovića, koji je još bolje glavom zatresao mrežu gostiju. Ivanović će zauvijek pamtiti oktobarski teremin  - nastavio je sjajan niz, postigao je tri gola na prve tri utakmice u dresu reprezentacije.

Ipak, odgovor Luksemburga stigao je relativno brzo. Nakon konfuzije u odbrani Crne Gore, Žerson Rodrigeš i Aldin Skenderović su stvorili prostor za Edvina Muratovića, koji je savladao Milana Mijatovića.

I u nastavku utakmice viđena je velika borba na terenu. Crna Gora je imala nekoliko opasnih napada, ali je Luksemburg bio konkretniji.

U 58. minutu Ivanović je šutirao pored gola nakon dobre lopte Rista Radunovića i to je bila najozbiljnija akcija obje ekipe do finiša utakmice.

Uzbudljiv finiš najavio je u 80. minutu Danel Sinani, dobrim udarcem sa dvadesetak metara.

Tri minuta kasnije počela je ,,opsada“ gola gostiju, koja je trajala dva minuta i rezultirala sa tri blokirana šuta Nikole Vukčevića, Fatosa Bećiraja i Marka Simića.

Ono što je Crna Gora propustila, Luksemburg nije. Nakon dobro organizovanog napada u 86. minutu, Sinani je lijepo plasirao loptu za kompletiranje preokreta svoje ekipe.

,,Sokoli“ su krenuli u novu ofanzivu, ali nije bilo previše vremena. Najbliži golu bio je Stefan Savić, čiji je udarac glavom sa nekoliko metara zaustavio Antoni Mori.

Crna Gora se okreće novembarskim izazovima. Prijateljski duel sa Kazahstanom na programu je 11. novembra u Podgorici, tri dana kasnije ,,sokoli“ gostuju Azerbejdžanu, a onda 17. novembra dočekuju Kipar.

 

 

Crna Gora - Luksemburg 1:2

 

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Saša Štegeman (Njemačka).

Strijelci
1:0 -
Ivanović 34', 1:1 - Muratović 42', 1:2 - Sinani 86'

Žuti kartoni
N. Vukčević, Raspopović, Ivanović - Crna Gora
Bareiro - Luksemburg

Crveni kartoni
Marko Janković u 94. minutu - Crna Gora
Marko Simić u 94. minutu - Crna Gora
Olivije Til u 94. minutu - Luksemburg

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović, Nikola Vukčević, Igor Ivanović (od 87. Marko Janković), Dino Islamović (od 66. Dino Islamović), Stevan Jovetić, Stefan Savić, Sead Hakšabanović, Nebojša Kosović (od 78. Aleksandar Šćekić), Momčilo Raspopović (od 78. Marko Vukčević), Marko Simić.
Selektor: Faruk Hadžibegić.

Luksemburg: Antoni Mori, Lars Gerson, Danel Sinani, Žerson Rodrigeš, Vinsent Til (od 58. Moris Devil), Dirk Karlson, Leandro Bareiro, Mihael Pinto, Loran Jans, Edvin Muratović (od 89. Marvin Martins), Aldin Skenderović.
Selektor: Luk Holc.