Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 1:0 na gostovanju Farskim Ostrvima.

Ekipa Miodraga Vukotića u večerašnjem meču kažnjena je zbog nekoliko neiskorišćenih šansi, što je rezultiralo porazom, šestim u grupi 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Sigurno da nije prijatno izgubiti utakmicu na ovaj način. Evidentno je da nijesmo bili koncentrisani i motivisani dovoljno, pogotovo nakon poraza od Izraela. Sa druge strane, domaći igrači bili su znatno motivisaniji, postigli su gol iz jedine situacije za gol i znali su da sačuvaju prednost. Nama se ponovo desilo da ne koristimo dobre šanse, što je možda i dokaz da ova ekipa nije dovoljno takmičarski sazrela. Šteta zbog ovog poraza, nako kojeg moramo da izvučemo pouke svi u ekipi, i stručni štab i igrači, rekao je selektor Vukotić.

Meč u Toftiru otvoren je šansom Marka Rakonjca u 15. minutu, koji je, nakon kornera Ilije Vukotića, glavom šutirao pored gola.

Još bolju šansu ,,sokoli“ su imali desetak minuta kasnije - Milutin Osmajić je prošao po desnoj strani, dao loptu za Nikolu Krstovića, koji je promašio gol sa nekoliko metara.

Nakon skoro pola sata igre, domaćin je iskoristio prvu priliku koja mu se ukazala. Danijel Johansen je centrirao sa lijeve strane, lopta je prošla nekoliko igrača i došla do Stefana Radosavljevića, koji je sproveo u mrežu Nikole Ivezića.

I uvodni minuti nastavka donijeli su ofanzivu ,,sokola“, već u 47. minutu ponovo je u šansi bio Krstoić i ponovo je bio neprecizan njegov udarac glavom.

U 56. minutu pokušao je i Ognjen Stijepović poslije lopte Bojana Roganovića, ali nije bio uspješan.

Do kraja meča Farani su imali nekoliko opasnijih napada, ali promjena rezultata nije bilo.

,,Sokolima“ je u ovom ciklusu ostala još utakmica protiv Sjeverne Makedonije u gostima 17. novembra.

 

 

Farska Ostrva - Crna Gora 1:0

 

 

Toftir stadion, Toftir.

Sudija: Atanasios Cilos (Grčka).

Strijelci
1:0 - Radosavljević 29'

Žuti kartoni
Olsen, Justinusen - Farska Ostrva
Drinčić, Obradović - Crna Gora

Farska Ostrva: Roi Zahariasen, Ari Olsen, Olavur Niklasen, Semujel Čikvudi, Daniel Johansen, Adrijan Justinusen, Petur Knudsen, Stefan Radosavljević (od 90. Ragnar Samuelsen), Lukas Gising, Petur Petersen, Hjalti Đurhus.
Selektor: Samal Hence.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Bojan Roganović, Ognjen Obradović, Luka Malešević, Marko Rakonjac (od 67. Marko Mrvaljević), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (od 46. Danilo Marković), Vasilije Terzić (od 73. Milan Vukotić), Miloš Drinčić, Milutin Osmajić (od 86. Dušan Bakić), Balša Sekulić (od 46. Ognjen Stijepović).
Selektor: Miodrag Vukotić.