Kapiten „sokla“ i ljevonogi vezista donijeli treći trijumf našem nacionalnom timu u UEFA Ligi nacija…

Reprezentacija Crne Gore upisala je treći trijumfu u UEFA Ligi nacija – „hrabri sokoli“ savladali su rezultatom 2:0 selekciju Azerbejdžana na Gradskom stadionu u Podgorici. Trijumf našem nacionalnim timu obezbijedili su Stevan Jovetić koji je pogodio u devetom minutu i Igor Ivanović koji se u strijelce upisao u 71. minutu.

Izabranici Faruka Hadžibegića u potpunosti su držali konce igre u svojim rukama tokom 90. minuta, nisu dozvolili rivalu da napravi izglednije prilke pred našim golom ili ugroze Mijatovića.

U kontroli utakmice značajno je pomogao pogodak Stevana Jovetića u devetom minutu susreta – kapiten našeg tima udarcem glavom u pogodak je pretvorio odličan centaršut Hakšabanovića. Fenomenalnom napadaču bio je to 27 pogodak u dresu najdražih boja.

Do odlaska na odmor „sokoli“ su pokušali u par navrata da ugroze gol protivnika, od kojih je najbliži bio Boljević, ali je naš tim na odmor otišao sa golom prednosti.

Nastavak susreta obilježio je rezervista Igor Ivanović – nakon pogotka u debitantskom nastupu protiv Letonije ljevonogi ofanzivac upisao se u strijelce u drugom uzastopnom meču. Samo dvadeset sekundi nakon što je zamijenio Boljevića, u prvom kontaktu sa loptom, Ivanović je nadmudrio čuvara mreže gostiju u duplirao prednost našeg tima.

Nakon tri odigrana kola u UEFA Ligi nacija naša nacionalna selekcija zauzima prvo mjesto u grupi C1, sa devet osvojenih bodova. Luksemburg, koji je danas savladao Kipar, nalazi se na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova. 

Nareni meč „hrabri sokoli“ igraju već u utorak – na Gradski stadion stiže selekcija Luksemburga. Početak meča zakazan je za 20:45 časova. 

Crna Gora - Azerbejdžan 2:0

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Rikardo de Burgos Bengoečea (Španija).

Strijelci
1:0 – Stevan Jovetić 9', 2:0 – Igor Ivanović 71'

Žuti kartoni
Marko Bakić, Aleksandar Boljević – Crna Gora
Badavi Husejnov, Namik Alaskarov, Džoškun Diniev – Azerbejdžan

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović, Nikola Vukčević (od 81. Miloš Raičković), Igor Vujačić, Marko Bakić (od 63. Nebojša Kosović), Dino Islamović (od 71. Fatos Bećiraj), Stevan Jovetić (od 81. Branislav Janković), Sead Hakšabanović, Momčilo Raspopović, Aleksandar Boljević (od 71. Igor Ivanović), Marko Simić.
Selektor: Faruk Hadžibegić.

Azerbejdžan: Emil Balajev, Gara Garajev (od 61. Džoškun Diniev), Bahlul Mustafazade, Maksim Medvedev (od 46. Azer Salahli), Ali Gorbani (od 61. Ramil Šejdajev), Rahim Sadihov (od 61. Rahman Hađijev), Abas Husejnov, Badavi Husejnov, Elvin Jamalov, Anton Krivocjuk, Namik Alaskarov (od 79. Mirabdula Abasov).
Selektor: Đovani de Bjazi.