Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Izraela rezultatom 2:1 u sedmom kolu grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ su imali inicijativu tokom svih 90 minuta, ali nijesu uspjeli da materijalizuju taj pristup. Izrael je bio konkretniji, mada ni suđenje nije išlo na ruku ekipi Miodraga Vukotića.

Jedanaesterac za rano vođstvo gostiju, kao i crveni karton golmanu Lazaru Careviću, bili su prilično diskutabilni, što je u velikoj mjeri uticalo na dešavanja na terenu stadiona ,,DG arena“. 

,,Sokoli“ su ovim porazom izgubili sve šanse da se domognu drugo mjesta u grupi i tako se umiješaju u borbu za plasman u baraž za odlazak na završnicu šampionata Starog kontinenta.

Prvi dio meča protekao je u izuzetno nervoznoj igri obje ekipe. Dobrim dijelom zbog sumnjivog jedanaesterca u 15. minutu, iz kojeg je Izrael došao do vođstva. Nakon ubačene lopte iz kornera, duel Stefana Milića i Jonasa Meledea sudija Denis Šurman okarakterisao je kao najstrožu kaznu. Ejlon Almog iskoristio je tu situaciju i donio prednost svojoj ekipi.

,,Sokoli“ su nakon toga krenuli u ofanzivu, imali inicijativu, ali osim nekoliko opasnih napada, u kojima su zaustavljeni Nikola Krstović, Marko Rakonjac i Milutin Osmajić, nijesu imali konkretnijeg učinka pred golom Izraela.

I nastavak meča donio je sličnu situaciju na terenu - Crna Gora je željela izjednačenje što prije i ta želja joj se ispunila. U 50. mijutu Vasilije Terzić je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku bio je Krstović, koji je loptu poslao u mrežu protivnika.

U tim trenucima ,,sokoli“ su djelovali bolje od protivnika, a kada je kapiten gostiju Raz Šlomo dobio crveni karton, činilo se da je put do pobjede olakšan.

Napadi su se ređali, a najbolju priliku imao je Luka Malešević u 73. minutu, kada je nakon kornera glavom poslao loptu pored gola.

Ipak, crveni karton za golmana Lazara Carevića u 78. minutu, prilično diskutabilan, kao da je uzdrmao ,,sokole“. Izraelci su osjetili šansu i ponovo došli u prednost u 83. minutu - Deni Groper je savladao rezervistu Filipa Đukića sa desetak metara.

Dva minuta kasnije Osmajić je pokušao glavom, ali je i ta lopta završila van gola protivnika.

U sudijskoj nadoknadi dobru priliku imao je Miloš Drinčić, ali je njegov šut odbranio golma Izraela, čime je otišla i posljednja šansa za izjednačenjem.

Naredni protivnik Crne Gore u grupi 6 su Farska Ostrva. Crna Gora na krajnjem sjeveru Evrope igra 13. oktobra od 18 časova.

 

 

Crna Gora - Izrael 1:2

 

Stadion DG arena, Podgorica.

Sudija: Denis Šurman (Ukrajina).

Strijelci
0:1 - Almog (p) 15', 1:1 - Krstović 50', 1:2 - Groper 83'

Žuti kartoni
Milić, Terzić, Osmajić - Crna Gora
Abada, Elijas - Izrael

Crveni kartoni
Lazar Carević u 78. minutu - Crna Gora
Raz Šlomo u 56. minutu - Izrael

Crna Gora: Lazar Carević, Luka Malešević, Stefan Milić, Bojan Roganović, Marko Rakonjac (od 80. Filip Đukić), Nikola Krstović, Ilija Vukotić (od 72. Srđan Krstović), Vasilije Terzić (od 65. Danilo Marković), Miloš Drinčić, Dušan Bakić (od 46. Miloš Brnović), Milutin Osmajić.
Selektor: Miodrag Vukotić.

Izrael: Asaf Cur, Or Blorijan, Raz Šlomo, Samuel Broun, Liel Abada (od 61. Noam Koen), Tomer Altman (od 8. Jahav Gurfinkel), Ejlon Almog, Deni Groper, Gil Koen, Jonas Malede, Šai Elijas (od 72. Tai Baribo).
Selektor: Nir Levin.