Duel sa Letonijom arhiviran, na redu takmičarski mečevi...

Uprkos rezultatskom zaostatku u većem dijelu utakmice, još više lošim uslovima za igru zbog kiše, fudbaleri Crne Gore uspjeli su da u kombinovanom sastavu remiziraju sa Letonijom.

Dan nakon te utakmice sve misli su okrenute narednim mečevima u Ligi nacija, protiv Azerbejdžana i Luksembura.

- U prve dvije utamice osvojili smo šest bodova. Možda je taj početak najbitniji, ali ne smijemo da se zadovoljimo time i da sada odigramo lošije. U subotu protiv Azerbejdžana imamo priliku da potvrdimo te dvije pobjede i da sa tri nova boda sebi olakšamo put ka cilju, rekao je Boljević nakon današnjeg treninga.

Ofanzivac belgijskog Standarda ne potcjenjuje nijednog rivala u grupi.

- Nijesmo stigli još da gledamo njihove utakmice i da ih analiziramo. Nikoga ne potcjenjujemo, nijesmo ni u situaciji da to radimo. Potrdićemo se da što spremnije dočekamo taj meč, istakao je Boljević.

,,Sokoli“ već pomalo razmišljaju i o utakmici sa Luksemburgom u utorak. Isti rival poprilično je namučio Crnu Goru na svom terenu, iako su ,,sokoli“ na kraju slavili sa 1:0.

- U toj utakmici u Luksemburgu, tačnije u drugom poluvremenu, vidjelo se da fizički pali. Ali, uz dozu sreće koja nas je konačno pogledala upisali smo pobjedu. U međuvremenu su počele lige, osjećam da smo svi bolje fizički pripremljeniji i mislim da možemo da prikažemo mnogo više nego u prve dvije utakmice, objasnio je brzonogi ofanzivac.

Sa novinarima je danas razgovarao i Vladan Adžić, jedan od šest debitanata na utakmici sa Letonijom.

- Prelijep je osjećaj debitovati za reprezentaciju. Želim da se zahvalim selektoru na pozivu i ukazanom povjerenju i to je za mene velika čast. Kada je u pitanju utakmica, po onakvom vremenu teško je bilo uraditi nešto više. Mislim da je sva taktika i selektorove zamisli pale u vodu po onakvom vremenu. Dali smo maskimum, na kraju smo uspjeli da ostvarimo pozitivan rezultat, poručio je štoper Budućnosti.

,,Sokoli“ pripreme za duel sa Azerbejdžanom nastavljaju sjutrašnjim treningom na Trening kampu FSCG, od 11 časova. Duel sa reprezentacijom iz nekadašnje sovjetske republike igra se u subotu od 15 časova.