Naš najbolji nacionalni tim igra tri meča u oktobru...

Fudbaleri Crne Gore počeli su danas pripreme za naredne tri utakmice u oktobarskom terminu.

Pred ,,sokolima“ je prvo prijateljski duel sa Letonijom 7. oktobra, zatim mečevi sa Azerbejdžanom i Luksemburgom u okviru UEFA Lige nacija.

Prvi put od postojanja reprezentacije, ,,sokoli“ će u jednom terminu odigrati čak tri meča.

- Imamo tri utakmice u sedam dana, što je veliko opterećenje. Većina naših igrača je u inostranstvu, neki od njih su se povrijedili, a novi problem je sa Adamom Marušićem i to ćemo riješiti ovih dana. Što se tiče domaćih igrača, znate da sam uvijek govorio da apsolutno vodim računa što se dešava u domaćem prvenstvu, da cijenim rad naših trenera i kvalitet igrača iz crnogorske lige. Nekoliko njih smo pozvali i sa te strane nam dobro dolazi prijateljska utakmica sa Letonijom, nakon koje ćemo vidjeti ko će ostati za mečeve u Ligi nacija jer ćemo smanjiti broj igrača. Ima ovdje kvaliteta, a treba vidjeti kako možemo podići kvalitet generalno. Ti momci su zaslužili poziv, ali status reprezentativca treba potvrditi, kazao je selektor Faruk Hadžibegić u razgovoru sa novinarima.

Iako meč sa Letonijom nema rezultatski značaj, iskusni stručnjak ne razdvaja tu utakmicu od ostalih.

- Imamo dvije utakmice u kojima su nam bodovi važni, ali i iz meča sa Letonijom treba da izvučemo pouke i dobro će nam doći iz mnogo razloga.

Ne bih razdvajao ta dva takmičarska meča od ovog prijateljskog jer želim da potvrdimo kult reprezentacije i to da momci cijene i vole dres sa državnim grbom, objasnio je Hadžibegić.

Drugi trening na pripremama za predstojeće mečeve ,,sokoli“ će odraditi sjutra od 17 časova na Trening kampu FSCG.