U-16 selekcija Crne Gore poražena je od Katara u trećem meču na turniru ,,Vlatko Marković“ koji se održava u Osijeku.

Iako su, pogotovo u prvom poluvremenu, stvorili nekoliko izglednih šansi, izabranici Gorana Perišića upisali su poraz od 2:0 u duelu sa reprezentacijom zemlje sa Bliskog istoka.

- Zgusnut raspored od tri utakmice u tri dana, kao i igranje ove utakmice bez četiri standardna igrača, definitivno je uticalo da ne budemo na svom nivou, osim u prvom dijelu prvog poluvremena kada smo imali inicijativu i stvarali šanse koje nijesmo realizovali. U jeku naših napada primili smo gol iz kontra napada protivnika, koji nas je poremetio do te mjere da nijesmo uspjeli da se dignemo, već smo primili i drugi gol koji je riješio utakmicu. U drugom poluvremenu smo izmjenama pokušali da promijenimo ritam utakmice, ali osim nekoliko opasnih situacija, nijesmo uspjeli ništa više da uradimo. Ostaje nam da pokušamo da oporavimo igrače i fizički i psihički za utakmicu koja nas očekuje u nedjelju i koja će odlučivati o konačnom plasmanu, kazao je selektor Perišić.

,,Sokolići“ su od starta bili ofanzivni, pa je već u petom miutu Luka Bubanja bio u odličnoj šansi poslije kornera Milana Roganovića. Desetak minuta kasnije Bubanja je bio u ulozi asistenta, a Luka Lečić nije bio dovoljno porecizan sa nekoliko metara.

Katar je uzvratio golom u 22. minutu - Rašid Al Abdula uspješno je završio kontra napad koji je započeo Mobark Hamza.

U 32. minutu Katar je udvostručio prednost. Ovog puta je strijelac bio Hamza nakon duge lopte Madija Almeđabe.

Dva minuta kasnije Lečić je pogodio prečku iz slobodnog udarca, dok je u nastavku dobru šansu propustio Nemanja Pavićević poslije centaršuta Bajra Mujkovića.

 

 

Katar - Crna Gora 2:0

 

 

Stadion NK Elektra, Osijek

Sudija: Andrej Burilo (Hrvatska)

Strijelci
1:0
- Al Abdula 22’, 2:0 - Hamza 32’

Žuti kartoni
Al Raisi, Almeđaba, Al Dosari, Al Kuraiši - Katar
Ljuljanović - Crna Gora

Katar: Amir Katul, Eisa Elnagar, Talal Al Raisi, Hasan Algarib, Talal Alšaibi, Mobark Hamza (od 56. Ahmed Alravi), Rašid Al Abdula (od 54. Mohamed Al Kuraiši), Madi Almeđaba (od 64. Avab Husain), Jusef Elhatib (od 56. Faisal Al Dosari), Abdulai Šarif (od 56. Mohamed Abldekader), Abdulai Sabet.
Selektor: Abderazak Hedider.

Crna Gora: Petar Bobičić, Dragan Miranović, Ognjen Tripković, Nenad Krivokapić, Luka Lečić, Denis Ljuljanović (od 56. Bajro Mujković), Luka Bubanja (od 46. Marko Jukić), Stefan Radojević (od 63. Uroš Stojović), Strahinja Tešović, Milan Roganović, Marko Vračar (od 46. Nemanja Pavićević).
Selektor: Goran Perišić.