Maksimalan učinak poslije dva gostovanja…

Fudbaleri Crne Gore upisali su u Luksemburgu i drugi trijumf u grupi 1 Lige C, čime su zadržali maksimalan učinak na startu Lige nacije.

Nakon velike borbe na stadionu ,,Žozi Martel“, ,,hrabri sokoli“slavili su pogotkom Fatosa Bećiraja iz jedanaesterca u trećem minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena. Prethodno je golman domaćina Antoni Mori u svom šesnaestercu faulirao Seada Hakšabanovića.

Prvo poluvrijeme meča proteklo je u boljoj igri izabranika Faruka Hadžibegića. Crna Gora je u tom periodu u tri navrata mogla do vođstva, ali Dino Islamović u 5. i Aleksandar Boljević u 17. i 18. minutu nijesu bili precizni iz povoljnih situacija. Islamović je šutirao u golmana domaćina sa petnaestak metara, dok je Mori u sličnom maniru intervenisao i pri udarcima Boljevića.

Domaćin je prvi put zaprijetio u samom finišu prvog poluvremena, kada je Žerson Rodriges pogodio stativu.

U nastavku je Luksemburg preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko šansi za pogodak. Međutim, na golu ,,sokola“ siguran je bio Milan Mijatović sa nekoliko sjajnih intervencija.

Taman kada se činilo da će se duel u Luksemburgu završiti bez golova, uslijedio je faul Morija nad Hakšabanovićem i prilika da Crna Gora sa bijele tačke dođe do trijumfa. Takvu priliku nije propustio Bećiraj, koji je tako stigao do 10. gola u 71. nastupu u nacionalnom dresu.  

Naredna dva meča u Ligi nacija ,,sokoli“ će igrati na Gradskom stadionu u Podgorici. Ugostiće 10. oktobra Azerbejdžan, dok će tri dana kasnije u naš glavni grad stići Luksemburg.

 

 

Luksemburg - Crna Gora 0:1

 

 

Stadion ,,Žozi Martel“, Luksemburg.

Sudija: Lorens Vize (Belgija).

Strijelac
0:1 - Bećiraj (p) 90'+3'

Žuti kartoni
V. Til, Karlson, Selimović - Luksemburg
Raspopović, Savić - Crna Gora

Crveni karton
Kristofer Martins u 84. minutu (drugi žuti karton)

Luksemburg: Antoni Mori, Loran Jans, Vahid Selimović, Lars Žerson, Dirk Karlson, Vinsent Til, Kristofer Martins, Bareiro Martins, Danijel Sinani, Oliver Til, Žerson Rodriges.
Selektor: Luk Holc.

Crna Gora: Milan Mijatović, Adam Marušić, Stefan Savić, Igor Vujačić, Momčilo Raspopović, Nikola Vukčević, Nebojša Kosović, Aleksandar Boljević (od 71. Aleksandar Boljević), Stevan Jovetić (od 62. Marko Bakić), Sead Hakšabanović, Dino Islamović (od 75. Fatos Bećiraj).
Selektor: Faruk Hadžibegić.