Naša najbolja selekcija završila prirpeme za meč drugog kola UEFA Lige nacija... 

Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na stadionu „Žozi Bartel“ u Luksemburgu posljednji trening uoči utakmice drugog kola grupe C1 UEFA Lige nacija. „Sokoli“ spremni dočekuju duel sa domaćom selekcijom koja je, baš kao i naš tim, u prvom kolu upisala trijumf - Luksemburžani su bili bolji od Azerbejdžana.

Selektor našeg najboljeg tima ističe da je cilj „sokola“ ostao isti kao i prije početka takmičenja.

- Naš cilj je da uradimo sve kako bismo iz lige C prešli u ligu B Lige nacija. Rekao sam pred početak takmičenja da je za ostvarenje cilja matematički potrebno svih šest pobjeda, ali posle svake utakmice dolazi nova kalkulacija. Nakon pobjede na Kipru došli smo u situaciju koja nam može dozvoliti malo više slobode za narende utakmice. Sjutra igramo protiv direktnog konkurenta koji je, baš kao i mi, pobijedio u gostima. Ne mislim da će biti lako protiv Luksemburga ali imamo namjeru da uradimo sve kako bismo pobjedili. Protivnik ima dobre igrače, ekipa su koja zna da preokrene rezultat na strani i to sa igračem manje, ekipa su koja ima iskustvo… Na nama je da sjutra budemo lukaviji i navedemo ih na našu stranu, rekao je iskusni stručnjak.

Svi igrači su na raspolaganju za sjutrašnju utakmicu. Hadžibegić ističe da ga takva situacija čini izuzetno srećnim ali da će ekipa za sjutrašnji meč biti poznata tek nakon posljednjeg treninga.

- Srećan sam što, možda po prvi put, imam kompletnu ekipu na raspolaganju nakon odigrane utakmice. Jovetić je bio dugo povrijeđen i to je jedini razlog zašto nije počeo utakmicu na Kipru. Tačan odgovor o ekipi mogu vam dati tek nakon današnjeg treninga jer imamo tu dilemu, ali razmišljamo i kako da osvježimo ekipu jer smo prije tri dana igrali utakmicu. Ujedno, teško je kvariti ono što je bilo dobro pa u ovom momentu ne mogu reći kakva će postava biti, dodao je Hadžibegić.

Selektor „sokola“ vjeruje da njegov kolega sa klupe Luksemburga isticanjem Crne Gore kao favorita želi da prebaci pritisak na naš tim.

- Meni je drago da ljudi cijene našu ekipu, ali mi treneri smo malo hipokriti jer niko neće da preuzme odgovornost na sebe pa je drugi uvijek favorit. Ipak, to što tako kažemo ne znači uvijek da i mislimo tako. Pobijedili su prvu utakmicu na strani, igraju sada kod kuće i moraju imati dobar osjećaj. Žele da prebace pritisak na nas, to je normalno. Mi moramo da izdržimo taj pritisak i odgovorimo na pravi način, kaže selektor našeg tima.

Iskusni stručnjak smatra da je Luksemburg iskusna ekipa koja zna da iskoristi svoje kvalitete.

- Ekipa Luksemburga je sastavljena većinom od igrača koji igraju vani, od igrača koji su rođeni vani. To je iskusna ekipa, žargonski rečeno „namazana“ koja zna kako da iskoristi kvalitete koje ima. U Azerbejdžanu su sa igračem manje našli načina da preokrenu rezultat i dođu do pobjede. To su neke njihove prednosti u odnosu na Kipar koji je mlada i poletna ekipa. Kiprani su ekipa za budućnost, Luksemburg je ekipa ovog trenutka, zaključio je Hadžibegić  

Čuvar mreže našeg tima Milan Mijatović vjeruje da „sokoli“ mogu do dobrog rezultata protiv Luksemburga.

- Imamo još jedan dan, analizirali smo ekipu Luksemburga i mislim da imamo velike šanse da ostvarimo novu pobjedu, pogotovo nakon onako dobre utakmice na Kipru. Pobjeda u prvom meču dala nam je samopouzdanje i vjeru da sa istim pristupom i disciplinom možemo da ostvarimo dobar rezultat. Utakmica sa Luksemburgom će biti teža od one na Kipru. Igramo na njihovom terenu, imaju dosta dobrih igrača koji nastupaju u dorbim evropskim klubovima i pobjedom protiv Azerbejdžana pokazali su da imaju dobru ekipu. Opet, ako ponovimo pristup, disciplinu i mirnoću koju smo prikazali na Kipru možemo da očekujemo povoljan ishod sjutrašnjeg meča, kaže Mijatović. 

Iskusni golman vjeruje da bi pobjedom u sjutrašnjem susretu naša selekcija napravila veliki korak ka ostvarenju zacrtanog cilja.

- Grupa je ujednačena, dobili smo protivnike koji su našeg ranga. Idemo utakmicu po utakmicu i sigurno da bi pobjeda u sjutrašnjem susretu predstavljala veliki korak ka prvom mjestu. Ne opterećujemo se, ako ne pobijedimo imamo četiri utakmice do kraja i sve je u našim rukama što se tiče konačnog plasmana. Bitno je da ponovimo želju, pristup i motivaciju sa prethodne utakmice i pobjeda neće izostati, dodao je Mijatović.

Utakmica Luksemburg - Crna Gora igra se sjutra (utorak) na stadionu Žozi Bartel sa početkom u 20:45 časova. Sudija utakmice biće Lorens Vize koji dolazi iz Belgije.