Duel u Nikoziji igra se sjutra od 18 časova po srednjeevropskom vremenu…

,,Hrabri sokoli“ sjutrašnjim gostovanjem Kipru kreću u novi ciklus UEFA Lige nacija.

Izabranici Faruka Hadžibegića danas su odradili trening na ,,GSP stadionu“ u Nikoziji, gdje će sjutra probati da dođu do tri boda.

- Za Kipar se spremamo još od marta, kada smo trebali da igramo sa njima prijateljski meč. Imali smo dovoljno vremena da ih pogledamo, respektujemo ih, ali imamo povjerenje u našu ekipu. Dobar momenat za nas svakako je to što su dio tima Savić i Jovetić, ali s druge strane žalim što nema Tomaševića, Mugoše, Simića i Vešovića. Ipak, mislim da na ovom „vrućem“ terenu moramo naći način da ovu utakmicu završimo onako kako priželjkujemo – rekao je na konferenciji za novinare selektor Hadžibegić.

Iskusni stručnjak ističe da je ekipa motivisana i spremna za utakmicu, bez obzira na dugu pauzu uzrokovanom pandemijom COVID-19.

- Otkako sam selektor, ja „živim“ sa ovim momcima i kad ima i kad nema utakmica, zato što sam u stalnom kontaktu sa njima. Mogu reći da su jako teško podnijeli rezultat u prošlim kvalifikacijama, tako da je želja i motivacija prisutna. Uvijek sam govorio da nam fale ti povrijeđeni igrači da bismo napravili razliku. Sada nam nedostaju četvorica, ali ovi igrači što su tu, odlično su odradili ove pripreme i stvarno sam prezadovoljan. Vidi se kod svakog od njih kolika je to želja da opravdaju grb i dres koji nose, objasnio je Hadžibegić.

Dobra stvar je što će Hadžibegić na raspolaganju imati Stefana Savića i Stevana Jovetića.

- Kada su tu Stefan i Stevan, atmosfera je mnogo bolja, jer mlađi igrači onda imaju vođu na terenu. Nadam se da će u dvije utakmice koje su pred nama, reprezentacija potvrtiti kvalitet koji posjeduje, istakao je Hadžibegić.

Sa novinarima je danas razgovarao i univerzalac ,,sokola“, Adam Marušić.

- Okrećemo se ovim novim obavezama koje nas čekaju u Ligi nacija, a naša želja je da u ovom takmičenju napravimo nešto više. Sigurno je da neće biti lako, ali pred nama je šest utakmica i daćemo sve od sebe da završimo prvi u grupi, poručio je fudbaler rimskog Lacija.

Marušić je otkrio da je novi selektor Kipra, Belgijanac Johan Valen, njegov nekadašnji trener u Kortrajku.

- Njihov novi selektor je moj nekadašnji trener, sa kojim sa sarađivao u Kortrajku. Poznajem ga dobro, znam šta očekuje od svoje ekipe, ali ako mi budemo pravi i ako u jutakmicu budemo ušli kako treba, onda ćemo se mi pitati na terenu, rekao je Marušić.

Ono što je sigurno, motiva da se ostvari pozitivan rezultat u Nikoziji neće faliti.

- Prisutvo Savića i Jovetića nam znači puno, ali isto tako fale nam četiri igrača koja su standardni reprezentativci. Sigurno je da će biti teško, ali tu su momci koji mogu da nadomjeste njihov izostanak. Očekujem da svako ko bude izašao na teren pruži svoj maksimum. Motivisano ćemo ući u utakmicu, a mislim da će to biti od velikog značaja. Ko bude motivisaniji i ko pokaže veću želju, taj će i pobijediti, zaključio je Marušić.

Meč na ,,GSP stadionu“ počinje u 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a sudiće ga četvorka iz Njemačke. Na centru igrališta naći će se Harm Ozmers, asistiraće mu Kristijan Gitelman i Robert Kempter, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Tobijas Štiler.