,,Sokoli“ sjutra putuju za Kipar…

Fudbaleri Crne Gore odradili su večeras posljednji trening u Podgorici uoči gostovanja Kipru u prvom kolu grupe 1 Lige nacija.

Put u Nikoziju planiran je za sjutra ujutro, a ,,sokoli“ će na to gostovanje otići veoma motivisani da pokažu koliko vrijede.

- Motiv je veliki da nakon pauze pokažemo koliko možemo i koliko vrijedimo. Mogu da kažem da prvi put imamo imperativ, da nam je cilj prvo mjesto. Daćemo sve da u tome uspijemo, poručio je Nikola Vukčević.

Popularni Điđo želi da se ,,sokoli“ bore za prvo mjesto u grupi.

- Prvi cilj je da budemo prvi u grupi, a onda kada dođu rezultati, vratiće se i kult reprezentacije. Svi znamo koliko nacionalni tim znači igračima, navijačima, ljudima iz Saveza i vjerujem da će opet biti atmosfera kakva je bila prije tri ili četiri godine. Nema navijača, ali takve su okolnosti, naša je obaveza da uvijek damo sve, rekao je vezista Levantea.

Rivali Crne Gore u grupi su, pored Kipra, Luksemburg i Azerbejdžan.

- Uvijek ulazimo sa željom da pobijedimo. Nekad su dovoljne i četiri pobjede, nekada manje. Grupa je takva da moramo da mislimo samo o prvom narednom protivniku i da jurimo tri boda i da se nadamo da ćemo ostvariti tih šest trijumfa. Početak takmičenja je bitan i mislim da su krucijalne prve dvije utakmice, odnosno to koliko ćemo bodova donijeti sa gostovanja Kipru i Luksemburgu, kazao je Vukčević.

 

Uprkos kadrovskim problemima sa kojima se susreo selektor Faruk Hadžibegić, dobra stvar je što su sa ekipom Stevan Jovetić i Stefan Savić.

- Nijesmo svi na okupu, ali tako je praktično uvijek. Ali, imamo dobar tim, tu su sada Stevan Jovetić i Stefan Savić, što nam daje veće samopouzdanje, rekao je vezista ,,sokola“.

Reprezentacija Kipra je skautirana, nije nepoznanica…

- Gledali smo ih, znamo dosta o njima, iako imaju novog selektora. Pitanje je u kakvoj će formaciji igrati. Ipak, treba da gledamo sebe i da uradimo ono što je do nas, smatra Vukčević.