Fudbaleri Crne Gore spremaju se za gostovanja Kipru i Luksemburgu...

,,Hrabri sokoli“ odradili su četvrti trening na prvom okupljanju poslije gotovo deset mjeseci.

- Svi smo se uželjeli fudbala u dresu nacionalnog tima, deset mjeseci se nijesmo okupili. Kad ne ostaviš dobar utisak u posljednjoj utakmici, onda jedva čekaš da dođe naredna i probaš da ispraviš neke stvari. Nijesmo u situaciji da obećavamo nešto mnogo, grupa je ujednačena, ali se nadam se da ćemo krenuti pobjedom. Treba razmišljamo od utakmice do utakmice, da tako gradimo povjerenje u sebe. Dužni smo da damo sve od sebe. Reprezentacija nam je dala sve, nekima od nas pomogla da ostvarimo transfere, došlo je vrijeme da vratimo koliko nam je dala. Siguran sam da će svako od nas dati maksimum da to uradi, poručio je Aleksandar Boljević.

Pred Crnom Gorom su dva gostovanja na startu UEFA Lige nacija.

- Mislim da se u ovakvoj grupi ne može reći da je jedna utakmica ključna, ali svakako je bitno krenuti pobjedom. Onda bi sve bilo lakše. Nijesmo u poziciji da prijetimo bilo kome, samo treba da naporno radimo i budemo maksimalno spremni, smatra vezista belgijskog Standarda.

 

Selektor Faruk Hadžibegić neće moći da računa na nekoliko igrača zbog povreda i administrativnih zabrana zbog situacije sa novim korona virusom, ali su zato sa ekipom Stevan Jovetić i Stefan Savić.

- Otkad sam u reprezentaciji, mislim da je Jovetić samo jednom bio na okupljanju, uvijek su ga mučile povrede. Konačno je sa nama, ne treba da pričamo kakav je igrča i koliko nam znači. Sa njim imamo kvalitet više i nadam se da ćemo uspjeti da upišemo tri boda na Kipru. Savić i Jovetić su lideri ekipe, primjer za mlade igrače, a ova ekipa je spoj mladosti i iskustva. Treba da nas pokreću i to rade iz treninga u trening. Nama mlađima to prija i znači, lakše nam je da igramo kad su tu, nadam se da će nam pomoći. U svakom poslu morate da imate lidera, pogotovo u fudbalu. Kad osjetite da oni vjeruju onda i mi ostali moramo da vjerujemo isto kao oni, objasnio je Boljević, uz napomenu da će oni koji odstustvuju mnogo nedostajati timu.

- I jedan igrač kad odsustvuje za nas je hendikep, a kamoli dvojica iz posljednje linije. Faliće nam Simić i Tomašević, ali nadam se da će igrači koji će dobiti šansu pokazati da vrijede i nadoknaditi nedostatke, dodao je brzonogi ofanzivac.

,,Sokoli“ će i sjutra trenirati na glavnom terenu Trening kampa FSCG, dok je let za Kipar planiran za petak ujutro.