Mlada reprezentacija sjutra gostuje u Almatiju...

U-21 reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Kazahstanu nastavlja kvalifikacije za EURO 2021.

Meč u Almatiju biće sedmi u grupi 6 za ekipu Miodraga Vukotića, koja do sada ima učinak od pobjede, remija i četiri poraza. Ipak, igra koju su prikazivali ,,sokoli“ bila je daleko ispred ostvarenog rezultata i to je ono što daje optimizam selektoru Vukotiću.

- Nijesmo zadovoljni bodovnim saldom, ali bih pohvalio ove momke. Dosta smo dobrih partija pružili, čak i protiv Španije koja je prvak Evrope u ovom uzrastu, nijesmo se obrukali. U Izraelu smo odigrali dobru utakmicu i vraćajući sve te poraze, jasno je da je bilo grešaka, ali je i činjenica da nijesmo imali sreće. Ali, šta je tu je, pišu se bodovi. Ostale su nam četiri utakmice, probaćemo sve četiri da dobijemo i da vidimo kakav će nam saldo biti. Želimo da već u Kazahstanu krenemo sa serijom pobjeda, istakao je Vukotić.

Ni na ovom gostovanju ,,sokoli“ neće biti kompletni.

- Od samog početka kvalifikacija smo imali problema. I u toj prvoj utakmici sa Kazahstanom nijesmo mogli da računamo na sve igrače. Pred svaki meč je bilo slično, a sada nas je zadesio peh da zbog kovida-19 ne možemo da računamo na dva igrača koji su srce ovog tima, kazao je Vukotić.

Kazahstan je slavio u Podgorici u martu prošle godine sa 2:1, iako je Crna Gora vodila, igrala dobro imala nekoliko odličnih šansi da riješi meč u svoju korist.

-Tu utakmicu smo bili bolji, nijesmo zaslužili poiraz. Imali smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, gdje je trebalo da bude dva ili tri gola razlike za nas. Ali, evidentno je bilo tada da dosta igrača nije igralo u svojim klubovima i osjetila se, pogotovu u nastavku, ta nespremnost i neuigrasnost, objasnio je selektor U-21 reprezemtacije.

Meč između Kazahstana i Crne Gora igra se od 15 časova na ,,Almati Ortaljik stadionu“, a sudiće ga četvorka iz Azerbjedžana. Uloga glavnog sudije povjerena je Rahimu Hasanovu, kojem će asistirati Elšad Abdulajev i Parvin Talibov. Četvrti sudija biće Elhin Masijev.