,,Sokoli“ odradili drugi trening uoči Kipra i Luksemburga...

U skoro pa kompletnom sastavu, fudbaleri Crne Gore odradili su večeras drugi trening u sklopu priprema za dva gostovanja na startu Lige nacija, Kipru i Luksemburgu.

Biće to ujedno i prvi put da ,,sokoli“ novi takmičarski ciklus počinju vezanim gostovanjima.

- I to nam se desilo, prvi put u istoriji igramo u jednom ciklusu dvije utakmice na strani, ali to ne mijenja puno naše ambicije. Naravno, Kipar i Luksemburg su reprezentacije koje treba da poštujemo, približne su našem kvalitetu i moramo da idemo tamo da pokušamo da iznesemo iz obje utakmice maksimalan broj bodova, kazao je uoči treninga Fatos Bećiraj.

Napadač i rekorder po broju nastupa za nacionalni tim nada se uspješnom startu Lige nacija.

- Odavno nijesmo bili zajedno i naravno da smo jedva čekali da se okupimo, počnemo nove kvalifikacije i pokušamo da ostvarimo dobar rezultat, bolji nego onaj što smo imali prošlog okupljanja i da popravimo tu atmosferu. Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat i da dođemo do tog prvog mjesta u grupi. Naravno da neće biti lako, ali kada smo svi na okupu, mislim da imamo realne šanse, istakao je Bećiraj.

Ovog ljeta snažni napadač promijenio je klub, iz Makabija Netanje preselio se u Vislu iz Krakova.

- Zadovoljan sam u novom klubu. Otišao sam u jednu dobru i organizovanju ligu, u klub koji ima veliku istoriju, tako da sam zadovoljan. Sada smo počeli prvenstvo i nadam se da će to biti dobro. Osjećam se odlično, spreman sam da pomognem reprezentaciji u svakom trenutku. Pripremao sam se dobro i nadam se da ću dobro odigrati ove dvije utakmice i da ću biti od pomoći reprezentaciji, rekao je Bećiraj.

Selektor Faruk Hadžibegić na večerašnjem treningu nije mogao da računa na Marka Simića i Dina Islamovića. Simićev dolazak očekuje se sjutra, dok će se Islamović ekipi priključiti na Kipru. Islamovića, napadača Rozenborga, koče administrativne prepreke Norveške vezane za novi korona virus.