Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je selektore omladinske i kadetske reprezentacije Crne Gore.

Omladinsku reprezentaciju preuzeo je Aleksandar Miljenović, doskorašnji šef struke Petrovca, dok će U-17 i U-16 selekcije voditi Sava Kovačević, koji je prethodne godine brinuo o pionirskoj selekciji. Dosadašnji selektor futsal selekcije Sveto Ljesar, ostao je na čelu ove selekcije.

Miljenović je prošle sezone vodio Petrovac do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji – osvajanja Kupa Crne Gore – a sa primorskim klubom stigao je do treće runde kvalifikacija za UEFA Evropa ligu. Nedavno je predao diplomski rad za UEFA „Pro“ ltrenersku licencu. Miljenovića u maju očekuje elitna runda kvalifikacija za odlazak na U-19 Evropsko prvenstvo, a za protivnike će imati domaćina Hrvatsku, Škotsku i Belgiju.

Kovačević prošle godine vodio novoformirane U-16 i U-15 selekcije sa kojima je ostvario sve pobjede. Naša U-15 selekcija je u svom prvom nastupu na međunarodnoj sceni izborila plasman na Olimpijske igre za mlade koje će se narednog ljeta održati u Singapuru. Kovačević je završio Višu trenersku školu u Beogradu i posjeduje UEFA „Pro“ trenersku licencu. Član je stručnog vijeća Škole za trenere Fudbalskog saveza Crne Gore.

Odbor za hitna pitanja odlučio je da selektor futsal selekcije Crne Gore i ove godine bude Sveto Ljesar. Iskusni trener na kormilu je naše reprezentacije u malom fudbalu od 2007. godine.



Aleksandar MILJENOVIĆ
Selektor U-19 selekcije

Datum rođenja: 31.10.1963.

Igračka karijera
FK Cetinje, FK Lovćen, FK Budućnost, FC Stade Leuven
Trenerska karijera
FK Cetinje, FK Lovćen, OFK Petrovac, FK Bokelj, OFK Petrovac



Sava KOVAČEVIĆ
Selektor U-17 i U-16 selekcija

Datum rođenja: 26.01.1973.

Igračka karijera
FK Jedinstvo, FK Budućnost, FK Čukarički, OFK Kikinda, FK Priština
Trenerska karijera
FK Jedinstvo, U-16 reprezentacije Crne Gore



Sveto LJESAR

Datum rođenja: 20.02.1956.

Igračka karijera
FK Bokelj
Trenerska karijera
KMF Zomima, Futsal selekcija Jugoslavije (asistent), Futsal selekcija Srbije i Crne Gore (asistent)