Hadžibegić pozvao 23 igrača iz inostranih klubova za mečeve u septembru, dok će spisak naknadno biti dopunjen igračima koji nastupaju u crnogorskim klubovima...

Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić saopštio je spisak igrača za prve mečeve u drugom izdanju UEFA Lige nacija koje će naša selekcija odigrati početkom septembra protiv Kipra i Luksemburga.

Na spisku se nalaze golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (MTK, Mađarska), Matija Šarkić (Vulverhempton, Engleska); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska); vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Španija), Marko Janković (SPAL, Italija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Deni Hočko (Muskron, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Vukan Savićević (Samsunspor, Turska); napadači: Fatos Bećiraj (Visla Krakov, Poljska), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Dino Islamović (Rozenborg, Norveška).

- Napokon je došao momenat za novo okuplanje, za nove utakmice reprezentacije. Svi smo se uželjeli, prvo fudbala a onda i reprezentartivnih obavzea i utakmica na najvećem nivou. Raduje nas činjenica što je veliki broj naših reprezentativaca uspio da se sačuva tokom pandemije novog korona virusa i da su svi zdravi i spremni. Naravno, ne zaboravljamo Marka Vešovića, važnog člana naše grupe, koji zbog povrede koljena neće biti sa nama u narednom periodu. Nadam se da će svi igrači koji se nalaze na ovom spisku biti zdravi i da će spremni doći na okupljanje reprezentacije koje, siguran sam, sa nestrpljenjem iščekuju već više od pola godine, rekao je Hadžibegić.

Selektor ističe da „sokoli“ u UEFA Ligi nacija imaju za protivnike selekcije koje su sličnog kvaliteta.

- Svaki start je bitan, pa tako i ovaj u novom izdanju UEFA Lige nacija. U grupi smo sa selekcijama koje imaju kvalitet sličan našem, sigurno su selekcije za respekt i ne smijemo razmišljati na način da bilo koga stavljamo u podređen položaj. Tek kada odmjerimo snage sa njima i kada ih pobijedimo možemo reći da smo bolji. Do tada moramo dati sve od sebe da svakodnevnim radom i trudom obezbijedimo neophodne preduslove da ostvarimo povoljne rezultate, dodao je kormilar „sokola“.

Na spisku isksunog stručnjaka je jedno novo ime – napadač Rozenborga Dino Islamović.

- Kao što je već ranije najavljeno na spisku za ove utakmice nalazi se Dino Islamović, napadač Rozenborga. Siguran sam da će i Islamović, kao i svi igrači koje smo pozivali do sada, donijeti određeni kvalitet nacionalnom timu i da će se na najbolji način uklopiti u naš kolektiv, zaključio je Hadžibegić.

Selektor Hadžibegić će, u slučaju potrebe, do početka priprema dopuniti spisak igračima koji nastupaju u Telekom 1. CFL.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč u novom izdanju UEFA Lige nacija odigraće 5. septembra protiv selekcije Kipra na stadionu „GSP arena“ u Nikoziji sa početkom u 18:30 časova po lokalnom vremenu. Tri dana kasnije, 8. septembra, „hrabri sokoli“ gostuju selekciji Luksemburga. Duel na stadionu „Žozi Bartel“ počinje u 20:45 časova.

Pripreme za duele sa Kiprom i Luksemburgom „hrabri sokoli“ počinju 30. avgusta.