Savićević i Kašćelan potpisali sporazum o saradnji vrijedan 550 hiljada eura...

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan potpisali su danas sporazum o saradnji vrijedan 550 hiljada eura, kojim je predviđena izgradnja svlačionica i adaptacija pomoćnog terena za potrebe klubova sa Cetinja.

- Ovo je nastavak investicija FSCG na Cetinju. Poslije investicije vrijedne dva miliona eura u stadion ,,Sveti Petar Cetinjski“, započinjemo realizaciju projekta koji bi trebalo da poboljša uslove trenažnog procesa za Fudbalski klub Lovćen i djecu sa Cetinja, kazao je Savićević.

FSCG će sa Prijestonicom u narednom periodu uraditi nove svlačionice, postaviti novu vještačku podlogu, rasvjetu i promijeniti mobilijar.

- Glavni stadion je reprezentativni sportski objekat, čiji teren se može koristiti jednom ili dva puta u toku sedmice. Većinu treninga, djeca i mlađe kategorije FK Lovćen, ali i reprezentacija, obavljaće na pomoćnom terenu, dodao je Savićević.

Prvi čovjek Cetinja Aleksandar Kašćelan zahvalio se Savićeviću i FSCG na nesebičnoj podršci Prijestonici i njenom sportu.

- Prijestonica Cetinje i FSCG ulažu minimum 500 hiljada eura u poboljšanje uslova za rad djece i mlađih kategorija. Nesporno je da stadion, koji bi trebalo prema najavama da bude završen sljedeće godine, ne može da funkcioniše bez pomoćnog terena. Zbog toga stvaramo uslove da djeca i ostali mogu da treniraju, rekao je Kašćelan.

Investicija u svlačionice i pomoćni teren, osim unaprjeđenja uslova za treniranje, omogućiće i održavanje utakmica većega ranga na Cetinju.