Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti na sjednici održanoj 02.07.2020. godine donijelo je nove mjere u cilju spriječavanja širenja COVID-19 a koje se odnose na oblast sporta.

Svi fudbalski klubovi u Crnoj Gori obavezni su da trenažni proces i takmičarske utakmice organizuju u skladu sa preporkama Instituta za javno zdravlje i uz poštovanje svih mjera usvojenih na jučerašnjoj sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela.

Na sjednici NKT-a su usvojene sljedeće mjere koje se odnose na oblast sporta:

- Trenažni proces sportista profesionalaca, amatera i rekreativaca i sportska takmičenja u zatvorenim i na otvorenim sportskim objektima organizuju se bez prisustva publike.

- Obavezna je dezinfekcija rekvizita koji se koriste za treninge, takmičenja i turnire, kao i predmeta koji se azjednički koriste od strane sportista u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

- Poštovanje mjera lične higijene – redovna higijena ruku, prije i nakon završene sportske aktivnosti.  

Zbog uvođenja novih privremenih mjera za teritorije opština Rožaje, Gusinje, Berane i Bijelo Polje utakmice Druge lige na svojim stadionima neće moći da igraju FK „Ibar“ i FK „Jedinstvo“. Utakmice u kojima su domaćini fudbaleri FK „Ibar“ igraće na stadionu u Plavu, dok će fudbaleri FK „Jedinstvo“ za odigravanje utakmica koristiti stadion u Mojkovcu.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je, shodno epidemiološkoj situaciji u zemlji i odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, donijela odluku o obustavljanju takmičenja u grupama B finalne faze Omladinske i Kadetske lige Crne Gore.

Fudbalski savez Crne Gore apeluje na sve klubove da poštuju mjere nadženih državnih organa i na taj sačuvaju zdravlje igrača, trenera i zaposlenih u klubu kao i zdravlje kompletnog društva.