Sudijska komisija analizirala je učinak sudija na utakmicama 30. kola Telekom 1. CFL. 

Zeta - Petrovac
Sudija Radoje Pajović je pogriješio kada je dosudio direktan slobodan udarac za domaći tim u 79. minutu utakmice. Kontakt napadača domaćih i igrača odbrane gostiju se desio na samoj liniji kaznenog prostora, koja je sastavni dio tog prostora. Stav Sudijske komisije je da u ovom slučaju napadač čini prekršaj, te da bi tačna odluka bila direktan slobodan udarac za braneću stranu. I prvi pomoćnik Danijel Dević je pogriješio kod ove situacije, jer nije pružio sudiji adekvatnu pomoć u identifikaciji mjesta prekršaja. U nadoknadi vremena (90+1.) sudija Pajović je dosudio kazneni udarac za goste, a na uveličanom snimku se vidi da se kontakt igrača odbrane sa napadačem desio van kaznenog prostora. Ovaj kazneni udarac nije realizovan.
U obje navedene situacije je bilo veoma teško odrediti mjesto kontakta, zbog čega se za ovakve situacije koristi VAR tehnologija, u ligama koje imaju tu mogućnost. Ipak, shodno Uputstvu o kontroli suđenja učinak sudije Radoja Pajovića i pomoćnika Danijela Devića je ocijenjen kao nezadovoljavajući.

Iskra – Sutjeska
Sudija Miraš Cerović nije bio na očekivanom nivou. Ispoljio je nesigurnost u vođenju utakmice, sa nekoliko propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera, kojima nije uticao na ishod niti rezultat utakmice.

Na ostalim utakmicama Telekom 1. CFL suđenje je bilo bez propusta.

Analiziran je i učinak sudija na utakmicama 28. kola Druge lige.

Na svim utakmicama sudije su bile na očekivanom nivou.