Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj danas u Podgorici, prihvatio je izvještaje svih selektora o rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu. Istovremeno, dato je ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSCG da donese odgovarajuće odluke po pitanju personalnih rješenja za mjesta selektora pojednih selekcija, izuzev selektora mlade reprezentacije Dušana Vlaisavljevića, kojem ugovor ističe u decembru naredne godine.

Izvršni odbor prihvatio je i izvještaje Komisije za takmičenje FSCG, Disciplinske komisije FSCG, Komisije za suđenje FSCG i Komisije za bezbijednost FSCG o takmičenjima koja su pod ingerencijom saveza. Konstatovano je da se takmičenja odvijaju u regularnim uslovima, da su organizaciono na mnogo boljem nivou nego prethodnih sezona i da na tim principima treba istrajati i u drugom dijelu takmičenja.

Izvršni odbor usvojio je izmjene i dopune Pravilnika o sistemu licenciranja klubova za klupska takmičenja u organizaciji UEFA i izmjene i dopune Priručnika za primjenu finansijskih kriterijuma. Istovremeno, IO je donio zaključak da se nacrt Pravilnika o licenciranju klubova Prve lige FSCG dostavi klubovima na javnu raspravu nakon koje će se donijeti konačna odluka o njegovoj implementaciji.