Utakmice fudbalskih takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever u svim uzrasnim kategorijama (seniori, omladinci, kadeti, pioniri i pjetlići) u narednom periodu igraće se bez prisustva publike.

Odluku o zabrani prisustva gledalaca na sportskim manifestacijama donijelo je Nacionalno koordinaciono tijelo za borbru protiv zaraznih bolesti na sjednici održanoj 25.06.2020. godine shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji. Ove mjere važiće do daljnjeg, odnosno do donošenja novih odluka i uvođenja mera od strane Nacionalnog koordinacionog tijela.   

Uslijed zabrane organizovanja sportskih manifestacija na teritoriji Opštine Rožaje, fudbaleri Ibra će utakmice Druge lige na kojima su domaćini igrati na Gradskom stadionu u Beranama. Takođe, zbog važenja istih mjera na teritoriji Opštine Bijelo Polje, ekipa Jedinstva će utakmice na kojima su domaćini igrati van Bijelog Polja. Informacija o mjestu odigravanja utakmica FK „Jedinstvo“ biće blagovremeno objavljena.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 20. maja 2020. godine, usvojio je Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 kojima su propisane mjere i koraci koje klubovi moraju preduzeti u procesu organizacije utakmica u specifičnim okolnostima. Klubovi učesnici takmičenja u organizaciji FSCG i Udruženja klubova Jug, Centar i Sjever dužni su da se u potpunosti pridržavaju svih odredaba Smjernica i svako nepoštovanje istih podliježe disciplinskoj odgovornosti kluba.