Seniorke na pripremama do 29. juna...

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore od 21. juna nalazi se na pripremama u Beranama.

To je za ekipu selektora Mirka Marića prvo okupljanje nakon kvalifikacione utakmice sa Republikom Irskom, odigrane nekoliko dana uoči zabrane svih sportskih dešavanja nastele zbog pandemije korona virusa COVID-19.

Selektor Marić zadovoljan je odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema, koje će trajati do 29. juna.

- Nakon pomjeranja planiranog rasporeda za ovu godinu, organizovali smo kamp za našu najbolji selekciju kako bismo popunili prazninu u kalendaru. Skoro sve djevojke su ostale ovdje jer se većina liga nije nastavila nakon pandemije. Dobro je što su kod nas uslovi dozvolili nastavak takmičenja i za žene, pa su djevojke koje nastupaju u domaćem takmičenju u trenažnom procesu. Valja napomenuti da u Beranama imamo odlične uslove za rad i boravak, uz predusretljive domaćine, istakao je selektor Marić.

Osim taktičkih, tehničkih i fizičkih zamisli, stručni štab na čelu sa selektorom Marićem na ovom okupljanju radiće dosta i na psihološkoj pripremi igračica.

- Ovo okupljanje ćemo iskoristiti da, pored treninga ujutro i popodne, porazgovaramo sa djevojkama i vidimo njihove planove za nastavak karijere. Učinićemo sve kako bismo imali što manji broj odustajanja od fudbala usljed ovog globalnog problema, objasnio je selektor Marić.