Mečevima 29. kola nastavljeno je takmičenje u Telekom 1. CFL…

Pogodak rezerviste Vasilija Terzića u samom finišu utakmice bio je dovoljan lideru šampionata, ekipi Budućnosti, da upiše trijumf o odmjeravanju snaga sa Podgoricom.

„Plavo-bijeli“ su tako upisali 22. prvenstvnu pobjedu i sedam kola prije kraja imaju 17 bodova prenosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku koja je danas na svom terenu osvojila samo bod u duelu sa Zetom.

Trećeplasirana Iskra poražena je na gostovanju OFK Titogradu – duel na Starom Aerodromu završen je rezultatom 2:1. Romantičari“ su do prednosti došli pogotkom Adrovića u 30. minutu, da bi u 52. minutu Obradović poravnao rezultat udarcem sa bijele tačke. Tri važna boda u nastojanjima da izbjegne baraž za opstanak u eliti ekipi OFK Titograda donio je Ermin Alić pogotkom u 63. minutu.

Tri boda na svom terenu osvojila je i ekipa Grblja koja je bila bolja od Rudara. Posljednjeplasirani tim na tabeli do trijumfa je došao pogotkom veterana Radomira Đalovića u sudijskoj nadoknadi vremena susreta odigranog u Radanovićima.

Minimalnu pobjedu ostvarila je i ekipa Petrovac – izabranici Nenada Vukčevića su na stadionu pod Malim brdom bili bolji od Koma. Jedini pogodak na meču postigao je Zoran MIkijelj u 73. minutu. 

Rezultati
Budućnost – Podgorica 1:0
Terzić 85’

Sutjeska – Zeta 0:0

Grbalj – Rudar 1:0
Đalović 90+3’

OFK Titograd – Iskra 2:1
Adrović 30’, Alić 63’ – Obradović (p) 52’

Petrovac – Kom 1:0
Mikijelj 73’