Fudbalski savez Crne Gore obavještava sve učesnike fudbalskih takmičenja – klubove, igrače i službena lica – da je, shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, od četvrtka, 18. juna 2020. godine obavezno nošenje zaštitnih maski za lice prilikom boravka u zatvorenim javnim prostorima.

Shodno Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19, nošenje zaštitnih maski obavezno je u prostorijama koje se koriste za organizaciju utakmice (svlačionice za timove i sudije), kao i u timskim autobusima. 

Stručni štabovi i rezervni igrači na utakmicama u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore moraju poštovati mjere održavanja fizičke distance – timovi mogu koristiti svako drugo sjedište na klupama za rezervne igrače, kao i dodatne tehničke klupe (stolice) između kojijh moraju postojati razmak od minimum 1,5 metar.

Utakmicama fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori može prisustvovati najviše 200 gledalaca koji prilikom boravka na stadionu moraju održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.