Na sastanku je bilo riječi o nastavku takmičenja i mjerama vezanim za organizaciju utakmice...

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Crne Gore i Komisija za takmičenje održali su danas sastanak sa klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore povodom nastavka sezone.

Klubovi su tokom sastanka upoznati sa izmjenama Pravila fudbalske igre, Pravilnika o takmičenjima i Propozicijama takmičenja koje se odnose na povećanje broja izmjena i broja igrača koji se mogu naći u zapisniku utakmice svih takmičenja, kao i načinima na koji se izmjene vrše tokom utakmice.

Predstavnicima klubova prezentovane su Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 i pojašnjene sve mjere koje je neophodno sprovesti kako bi se u potpunosti ispoštovale mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Instituta za javno zdrvlje.

Ujedno, Sudijska komisija je predstavnike klubova upoznala sa Uputstvima za sprovođenje Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 koje će sudijski timovi sprovoditi na mečevima svih takmičenja.

Podsjećamo, shodno Izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i Propozicijama takmičenja, u zapisniku utakmice svih takmičenja u organizaciji FSCF – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska i Kadetska liga – može se naći maksimalno 20 igrača. U seniorskim takmičenjima (Telekom 1. CFL i Druga liga) timovi mogu izvršiti maksimalno pet izmjena i to kroz tri zaustavljanja igre, dok će u tkamičenjima mlađih kategorija (Omladinska i Kadetska liga) timovi imati priliku da izvrše po devet izmjena u tri zaustavljanja vremena.

Takmičenje u Telekom 1. CFL nastavlja se 30. maja mečevima 24. kola. Istog dana odigraće se zaostala utakmica 21. kola Druge lige između Drezge i Bokelja, dok će se mečevi 23. kola Druge lige odigrati 3. juna.