Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 16. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige i 17. kola Druge lige.

Komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na sljedećim utakmicama:

Berane - Mornar
Komisija je konstatovala da je sudija Ranko Spasojević generalno dobro sudio utakmicu, ali i da je napravio propust u 33. minutu kada prerkšaj domaćeg igrača u šesnaestercu FK "Berane" nije okarakterisao kao kazneni udarac za goste. Spasojević je tom prilikom dosudio direktan slobodan udarac van šesnaesterca. Kako učinjeni propust nije imao uticaja na konačan ishod utakmice, ali je mogao je imati uticaj na rezultat utakmice, Komisija je ocijenila suđenje Spasojevića kao "zadovoljavajuće sa propustom".

Kom - Mogren
Sudija Ivan Jovanović je pogriješio kada u 16. minutu nije dosudio kazneni udarac u korist domaće ekipe zbog prekršaja koji se dogodio unutar kaznenog prostora gostiju. Prvi pomoćnik Srđan Korać je u navedenoj situaciji trebao da sugeriše sudiji utakmice pravo mjesto prekršaja, jer se isti dogodio 10-12 metara ispred njega. Sudija Jovanović je napravio grešku i u 40. minutu kada grub start sa leđa domaćeg fudbalera sa brojem 10 nad protivničkim igračem nije sankcionisao isključenjem nego samo javnom opomenom.
Zbog pomenutih propusta komisija je učinak sudije Jovanovića i prvog pomoćnika Koraća ocijenila ocjenom "nedovoljan".

Sutjeska - Lovćen
Komisija je pomoću snimka utvrdila da je sudija Miloš Bošković ispravno postupio kada je u 80. minutu dosudio kazneni udarac za FK "Sutjeska" i isključio igrača gostiju zbog učinjenog prekršaja u sopstvenom kaznenom prostoru nad napadačem domaćih.

Bratstvo - Mladost
Komisija je korigovala ocjenu kontrolora suđenja sudiji Predragu Radovanoviću sa "dobar" u "nedovoljan", zbog nedosuđenog kaznenog udarca za goste u 26. minutu. U pomenutom minutu gomlan domaćih je prilikom intervencije prvo promašio loptu, a zatim i načinio prekršaj nad napadačem gostiju u svom šesnaestercu. Sudija Radovanović je imao nekoliko propusta i u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera tokom utakmice.