FSCG za radove u Podgorici, Cetinju i Nikšiću opredijelio blizu sedam miliona eura…

Fudbalski savez u saradnji sa Vladom Crne Gore, Dirkecijom javnih radova, Prijestonicom Cetinje, Opštinom Nikšić i kompanijom Čelebić intenzivno i predano radi na unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori.

U toku je realizacija četiri veoma važna projekta koja će umnogome poboljšati uslove za odigravanje klupskih mečeva, kao i takmičarskih i prijateljskih utakmica svih nacionalnih selekcija.

Najveća investicija, u finansijskom i infrastrukturnom pogledu, realizuje se na Cetinju gdje je u toku izgradnja stadiona ,,Sveti Petar Cetinjski“. Stadion, koji će ispunjavati kriterijume FIFA i UEFA, ima kapacitet od 5.192 mjesta i na njemu će se, osim utakmica lokalnih klubova, igrati i mečevi seniorske i mlađih reprezentativnih selekcija. Za moderno fudbalsko zdanje u Prijestonici opredijeljeno je ukupno 8,8 miliona eura, od čega je Fudbalski savez Crne Gore obezbijedio dva miliona eura.

Krajem prošle godine započeta je gradnja nove tribine na glavnom terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu, kapaciteta 1.166 mjesta. Završetkom tribine dobiće se idealni uslovi za odigravanje međunarodnih utakmica mlađih i ženskih nacionalnih selekcija. Investiciju od 1,8 miliona eura u potpunosti pokriva Savez.

U Nikšiću se radi na rekonstrukciji zapadne tribine Gradskog stadiona. Nova i moderna tribina, koja će imati kapacitet od 3.200 mjesta, u potpunosti će zadovoljavati standarde FIFA i UEFA za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativih utakmica. Ukupna vrijednost investicije u Nikšiću je 4,6 miliona eura, od kojih je 1.5 miliona izdvojio Fudbalski savez.

U toku su i intenzivni su radovi na zapadnoj tribini stadiona ,,DG arena“ u Lješkopolju, predgrađu našeg glavnog grada. Kapacitet nove tribine na stadionu „DG arena“ je 2.500 mjesta, dok je ukupan kapacitet stadiona 4.000. Fudbalski savez je za radove na zapadnoj tribini, pokrivanje istočne tribine i nabavku busena za teren izdvojio oko 1,4 miliona eura.

Fudbalski savez je za radove na četiri pomenuta objekta izdvojio oko 6.,7 miliona eura.

Podsjetimo da je Fudbalski savez u prethodnom periodu investirao oko 3,5 miliona eura u izgradnju reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu u Pljevljima, stadionu „Trešnjica“ u Golubovcima, stadionu OFK „Titograd“ na Starom aerodromu, stadionu FK „Kom“ u Podgorici, stadionu „DG arena“ u Lješkopolju i stadionu „Braće Velašević“ u Danilovgradu. Realizacijom ovih projekata stvoreni su uslovi za odigravanje mečeva u večernjim terminima, što će biti od izuzetnog značaja na početku i samom kraju fudbalske sezone u Crnoj Gori.