Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugu pobjedu u prijateljskim duelima sa Maltom.

Nakon 2:0 u utorak, danas je tim Milorada Pekovića slavio sa 3:1.

- Uprkos pobjedi, ne možemo biti zadovoljni ovom utakmicom. Nijesmo bili na adekvatnom nivou, pogotovo ne onom koji nam je potreban u nastavku godine za kvalifikacione utakmice. Vidjeli smo da je pred nama još dosta rada na popravljanju mnogih segmenata u igri. Zadovoljni smo rezultatom, ali ne i načinom na koji smo došli do pobjede, rekao je selektor Peković.

,,Sokoli“ su i u ovom meču imali incijativu i više šansi, ali je Malta bila ta koja je prva stigla do vođstva. U 18. minutu Andrea Zamit je zatresao mrežu Ervina Helića, međutim, bilo je to sve od domaćina što se tiče golova.

Nakon pola sata igre, Crna Gora je izjednačila i to zahvaljujući Vasiliju Čavoru, koji je postigao gol nakon lijepog solo prodora.

Bio je to uvod u period dobre igre ,,sokola“, krunisanog sa još dva gola. U 31. minutu Dejan Perović je završio akciju koju su kreirati Bogdan Obradović i Aldin Mušović, da bi u 40. Mušović sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu Malte.

U drugom poluvremenu Malta je mogla da unese više uzbuđenja u utakmicu, ali je Nejtaj Ajus u 62. minutu pogodio prečku iz jedanaesterca.

 

 

Malta - Crna Gora 1:3

 

 

Sentenario stadion, Valeta.

Strijelci
1:0 - Zamit 18’, 1:1 - Čavor 30’, 1:2 - Perović 31’, 1:3 - Mušović 40’

Žuti karton
Marsenić - Crna Gora

Malta: Migel Spiteri (od 85. Danijel Grima), Metju Elul (od 75. Nil Magri), Nikolaj Mikalef, Nejtan Ajus, Adam Kamiljeri (od 46. Džejms Vela), Ismael Borg (od 46. Oven Spiteri), Šeldon Mici, Džozef Atard (od 46. Metju Debatista), Andrea Zamit, Džejmi Skeri, Džejk Enžerer.
Selektor: Stefano Grima.

Crna Gora: Ervin Helić, Petar Vuković, Bogdan Obradović (od 61. Blagota Marković), Rastko Marsenić (od 61. Vuk Ćosić), Andrija Kolundžić (od 61. Aldin Drndar), Miloš Milović, Nemanja Perović, Luka Boričić, Dejan Perović, Aldin Mušović (od 75. Nedjeljko Kovinić), Vasilije Čavor.
Selektor: Milorad Peković.