Fudbaleri Budućnosti slavili su novu prvenstvenu pobjedu na gostovanju Petrovcu. „Plavo-bijeli“ su upisali minimalac na stadinu pod Malim brdom i sa nova tri boda uvećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku koja je poražena na gostovanju Rudaru. Jedini pogodak za novi trijumf lidera postigao je Panajotis Moraitis u 73. minutu susreta.

Sutjeska je pretrpjela ubjedljiv poraz na gostovanju Rudaru. Domaćin, koji je od petog miunta imao igrača više zbog iskuljčenja Šofranca, čak pet puta je tresao mrežu aktuelnog šampiona. Mrežu Nikšićana načeo je Farija pogotkom sa bijele tačke u šestom minutu, da bi do odlaska na odmor Ćuković uvećao prednost Pljevljaka. U drugom minutu nastavka Vujačić je postigao treći pogodak za Rudar, da bi u 65. minutu Vučić smanjio zaostatak pogotkom sa bijele tačke. Farija je u 57. minutu iskoristio još jedan kazneni udarac, da bi Bulatović u finišu meča zatresao sopstvenu mrežu i postavio konačan rezultat.

U derbiju kola, duelu Zete i Iskrte, viđena je podjela bodova. Danilovgrađani su prvi pronašli put do mreže rivala – u 31. minutu Milan Vukotić je zatresao mrežu domaćina. Bod ekipi Zete donio je kapiten Goran Milojko koji je u 80. minutu bio siguran izvođač najstrožije kazne.

Grbalj je u derbiju začelja bio bolji od ekipe Koma. Tim iz Radanovića je do trijumfa na Zlatici došao u samom finišu – Vladan Kordić je bio precizan u posljednjem minutu regularnog toka.

U duelu Podgorica i OFK Titograda, posljednjem u 22. kolu Telekom 1. CFL, viđen je po jedan gol na obje strane. Koridć je donio prednost domaćinu u 42. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena u drugom poluvremenu iskusni Admir Adrović obezbijedio bod gostima.

Rezulatati
Petrovac – Budućnost 0:1
Moraitis 73’

Podgorica – OFK Titograd 1:1
Kordić 42’ – Adrović 90’+2’

Rudar – Sutjeska 5:1
Faria (p) 6’, (p) 57’, Ćuković 22’, Vujačić 47’, Bulatović (ag) 90’+7’ – Marko Vučić (p) 65’

Kom – Grbalj 0:1
Kordić 90’

Zeta – Iskra 1:1
Milojko (p) 80’ – Vukotić 31’