Treći pripremni kamp za mlađe ženske kategorije završen je danas, nakon čega je kadetska reprezentacija Crne Gore otputovala u Albaniju, na UEFA Razvojni turnir.

Selektor Mirko Marić zadovoljan je urađenim na crnogorskom primorju, gdje su trenirale kandidatkinje za pionirsku, omladinsku i kadetsku reprezentaciju.

- Završili smo kampove na kojima su trenirale tri generacije igračica. Cilj je bio da okupimo što više djevojčica, da radimo sa njima i da im predočimo što nas sve čeka u ovoj godini. Sve u svemu, zadovoljan sam kako je protekao prethodni period, pogotovo jer smo u Budvi imali odlične uslove za rad i boravak, kazao je Marić.

Kadetkinje su nakon kampa otputovale u Albaniju, gdje će od sjutra pa do 16. februara igrati na turniru na kojem će učestvovati i domaćin, Gruzija i Litvanija. Crna Gora sjutra od 14 časova u Elbasanu igra sa Gruzijom, dva dana kasnije, takođe od 14 časova, sastaje se sa Litvanijom, dok će se u posljednjem kolu, koje se igra 16. februara u Tirani, sastati sa Albanijom.

- Na turniru u Albaniji želimo da vidimo do kojeg nivoa smo stigli kada je riječ o radu sa kadetkinjama. Biće nam to dobra provjera na početku godine, da vidimo što možemo očekivati u narednom periodu, odnosno do kvalifikacija koje ćemo igrati u Hrvatskoj. Razvojni turniri su takvi da će sve djevojke dobiti šansu, a nema nikakvog opterećenja kada je rezultat u pitanju, objasnio je Marić.